Vágólapra másolva!
A hasselti nőitenisz-torna párosainak döntőjében Szávay Ágnes - oldalán az egyesben elődöntőt veszítő holland Michaella Krajicekkel -  két szettben kikapott a Loit, Srebotnik francia, szlovén kettőstől. A második helyen kiemelt svéd Thomas Johansson két játszmában legyőzte az ötödikként rangsorolt német Nicolas Kiefert az egymillió dollár összdíjazású szentpétervári férfitenisz-torna fináléjában. A lyoni viadalon az első helyen kiemelt amerikai Andy Roddick diadalmaskodott.

Remek hetet zárt Thomas Johansson, a svédek klasszis teniszezője ugyanis második kiemeltként diadalmaskodott a szentpétervári torna döntőjében. Johansson 1997 után tudott ismét győzni, ezzel csatlakozott az orosz Marat Szafinhoz: az egymillió dolláros viadal történetében eddig csak kettejüknek sikerült a duplázás.

A 2002-es Australian Open-bajnok svéd idei első ATP-győzelmét aratta, míg a legyőzött német Nicolas Kiefer öt év után ezúttal sem tudott tornát nyerni.

ATP-torna, Szentpétervár (1 millió dollár), döntő
Th. Johansson (svéd, 2.) - Kiefer (német, 5.) 6:4, 6:2

Az amerikai Andy Roddick diadalmaskodott a 680 250 euró összdíjazású lyoni férfitenisz-tornán, miután a döntőben két sima játszmában győzött a hazai közönség előtt szereplő Gael Monfils ellen. A 23 éves Roddick idei ötödik, pályafutása huszadik ATP-tornáját nyerte egyesben.

ATP-torna, Lyon (680 ezer euró), döntő
Roddick (amerikai, 1.) - Monfils (francia) 6:3, 6:2

A párosban olimpiai bajnok chilei Fernando Gonzalez nyerte a 850 ezer euró összdíjazású bázeli férfitenisz-tornát, miután a döntőben négy játszmában múlta felül a selejtezőből érkezett ciprusi Markosz Bagdatiszt.

ATP-torna, Bázel (850 ezer euró), döntő
Gonzalez (chilei, 4.) - Bagdatisz (ciprusi) 6:7 (8-10), 6:3, 7:5, 6:4

Az orosz Nagyja Petrova sikerével ért véget az 585 ezer dollár összdíjazású linzi nőitenisz-torna, miután a döntőben három játszmában nyert a svájci Patty Schnyder ellen. A 23 éves Petrova pályafutása első WTA-tornagyőzelmét aratta egyesben.

WTA-torna, Linz (585 ezer dollár), döntő
Petrova (orosz, 3.) - Schnyder (svájci, 4.) 4:6, 6:3, 6:1

A hazai közönség előtt szereplő Kim Clijsters nyerte a 170 ezer euró összdíjazású belgiumi tornát, miután a döntőben két szettben verte az olasz Francesca Schiavonét. A US Openen győztes Clijsters idei kilencedik, pályafutása 30. WTA-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben. A két teniszezőnek ez volt a nyolcadik összecsapása, de Schiavone eddig még szettet sem tudott nyerni.

A páros döntőjében Szávay Ágnes - oldalán az egyesben elődöntőt veszítő holland Michaella Krajicekkel - két szettben kikapott a Loit, Srebotnik francia, szlovén kettőstől.

WTA-torna, Hasselt (170 ezer dollár), döntő
Clijsters (belga, 1.) - Schiavone (olasz, 3.) 6:2, 6:3

páros, döntő
Loit, Srebotnik (francia, szlovén, 2.) - Krajicek, Szávay (holland, magyar) 6:3, 6:4

[origo] / (MTI)