Társoldalunk:

Egy érem és egy helyezés az elvárás a bokszvébén

2005.11.11. 16:36

"Meleg kézfogással csatlakozik Mianjang a világhoz" - hirdetik úton-útfélen a kifüggesztett plakátok és transzparensek a 13. férfi ökölvívó-világbajnokság színhelyén. A szombati megnyitóval kezdődő vb szervezőinek ebbéli szándéka egyébként jól érzékelhető, hiszen rengeteg ember próbál az érkező csapatok kedvében járni, s a helyiek láthatóan presztízskérdést csinálnak abból, hogy magas színvonalon rendezzék meg az eseményt. Azonban ezúttal is kiderült, hogy az akarat még nem elég a zökkenőmentes lebonyolításhoz.  

Az első komolyabb bosszúságot ugyanis már a pekingi repülőtéren el kellett szenvednie a küldöttségnek, miután a hatóságok lefoglalták a stáb kameráját, és Csötönyi Sándor szövetségi elnök személyes közbenjárására sem voltak hajlandóak átengedni a vizsgálaton. Mindössze annyit ígértek, hogy majd Mianjangban egy külön felvevőt biztosítanak a csapat számára.  Az újabb repülőutat követően pedig fél tizenegykor a szállás helyett az akkreditációs központba vitte a csapatot a különbusz.  

"Ne haragudjanak, de ez a város első komoly sporteseménye" - szabadkozott Mianjangban a magyar küldöttség mellé rendelt tolmács, helyi idő szerint éjfél után, miután már két órája várt a küldöttség arra, hogy a papírokat elintézzék és a szállását - a több mint 24 órás utat követően - elfoglalhassa. 

A két órából végül négy lett, mire minden kérdésben egyezségre tudtak jutni a szervezők a magyar csapatvezetőkkel, így végül hajnal 3 órakor kerülhettek csak ágyba a versenyzők és kísérők. A fennakadásokat követően Balzsay Károly pénteken dél körül ébresztette a versenyzőket, akiket nem tört meg a kellemetlenség, és szinte kivétel nélkül hozták a súlyukat a próbamérlegelésen, majd jó hangulatban edzettek a számukra kijelölt csarnokban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK