Vágólapra másolva!
Hosszú utazás után, helyi idő szerint csütörtök 22.30-kor érkezett meg a magyar csapat a kínai Mianjangba, a 13. férfi ökölvívó-világbajnokság helyszínére, ahonnan a vezetők reményei szerint legalább egy éremmel és egy pontszerző helyezéssel távozhat majd az együttes jövő vasárnap.

A 11 ökölvívónak túl sok ideje nem lesz az egynapos út fáradalmait kipihenni és a hétórás időeltolódással kapcsolatos átállási nehézségekkel megbirkózni, hiszen néhányuknak valószínűleg már az első versenynapon, vagyis vasárnap kötelek közé kell lépnie.

"A felkészülésünk remekül sikerült. Augusztus vége óta folyamatosan együtt dolgoztunk, szeptemberben Magyarországon láttuk vendégül az olasz válogatottat, az utóbbi hat hétben pedig Tatán edzőtáboroztunk, ahol mindenki hihetetlenül lelkes volt, még azok is száz százalékot nyújtottak, akik csak az utazók edzőpartnereiként voltak velünk" - adott képet a vb-t felvezető időszakról Balzsay Károly szövetségi kapitány a pekingi repülőtéren, ahol az első, kilencórás repülőutat követően csaknem 12 órát várakozott a gárda az átszállásra. "Tatán természetesen szem előtt tartottuk, hogy a vb-n hazai idő szerint délelőtt, kora délután rendezik a mérkőzéseket, ezért az utolsó hetekben a megszokottnál korábbra hoztuk a kesztyűzéseket. Persze ennek ellenére sem könnyű átállni, de szerintem nem lesz ebből komolyabb gond."

A csapat több tagja még tapasztalannak számít a nemzetközi színtéren, de a 64 kg-ban szereplő Káté Gyula személyében világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmest is felvonultat, sőt a 48 kg-os Bedák Pál is őriz már egy Eb-bronzot a vitrinjében. "A mi sportágunkban hihetetlenül komoly szerepet játszik a sorsolás, ezért nem is nagyon szeretek esélyekről beszélni, de azért egy érmet mindenképpen remélek" - folytatta a szakvezető. "Nagyon fiatal a válogatott, mindössze 22 év az átlagéletkor, és több újoncot is avatunk. Legalább a csapat felének, Káté Gyulának, Bedák Pálnak és Zsoltnak, Szili Istvánnak, Dudás Tibornak és Szűcs Istvánnak is lehet esélye a dobogó közelébe kerülni, persze a többieknek is kijöhet a lépés."

A Szecsuán tartományban fekvő, egymillió lakosú városban a szombati megnyitóval kezdődik meg hivatalosan a vb, majd vasárnap reggel kerül sor a mérlegelésre és a sorsolásra.