Vágólapra másolva!
Az osztrák ligában, a Strasswalchen színeiben szerzett aranyéremmel zárta le profi pályafutását az olimpiai bajnok Kovács Antal, minden idők legsikeresebb magyar cselgáncsozója.

"Két hete már az atomerőműben dolgozom, és úgy döntöttem, hogy jövőre már nem indulok nemzetközi versenyeken. Nem akartam nagy felhajtást a búcsú miatt, hiszen 1982-ben sem jelent meg sehol, hogy elkezdtem" - mondta a 33 éves paksi klasszis.

"Úgy akarok visszavonulni, hogy tudom: még bírnám. Ha azért fejezném be, mert mindenhol elvernek, az elkullogás lenne. A lelkemben valahol mindig első helyen marad a dzsúdó, de most már a civil karrieremre kell koncentrálnom."

A világbajnok "Atom Anti" a város fő létesítményének regionális kapcsolatait ápolja, konkrét feladata pedig a reaktor 2012 utáni üzemidő-meghosszabbításához kapcsolódik. "Gyerekkoromban sokat ugrattak a szülőhelyem miatt, ezért már akkor utánajártam az atomerőmű működésének, így minden kortársamat meg tudtam nyugtatni. Később már hivatásból akartam foglalkozni azzal, hogy eloszlassam a kételyeket, ebben segítettek a közgazdasági tanulmányaim, illetve a most készülő doktori disszertációm is" - mesélte Kovács Antal, aki még nem szakít végérvényesen szeretett sportágával, hiszen továbbra is heti öt edzésen segíti klubtársait, Bor Barnát és Braun Ákost, illetve "beugróként" is szerepet vállalhat még.

"Ahogy az októberi csapat Eb-n a tavaly visszavonult Csizmadia Maci, úgy én is jövök, ha kellek a válogatottba. Nem akarok és nem is fogok egyik napról a másikra hátat fordítani a dzsúdónak."