Vágólapra másolva!
Alig telt el néhány nap, mióta bejelentette visszavonulását, máris a visszatérésről beszél Vitalij Klicsko, aki sorozatos sérülései miatt mondott le a WBC nehézsúlyú világbajnoki címéről. Az ukrán óriás ugyanakkor kijelentette, kizárólag Lennox Lewis ellen hajlandó újra szorítóba lépni.

"Soha ne mondd, hogy soha" - mondta a visszavonulását múlt héten berjelentő Vitalij Klicsko az orosz Pravdának adott interjújában. "Nem jelenthetem ki, hogy egy napon nem fogok újra bokszolni, erre azonban jelen pillanatban kicsi az esély, ugyanis csak abban az esetben térek vissza, ha Lennox Lewis hajlandó újra kiállni ellenem."

Lennox Lewis tavaly februárban akasztotta szögre a bokszkesztyűt, utolsó mérkőzését éppen Klicsko ellen vívta még 2003 júniusában. Az emlékezetes összecsapást Klicsko arcsérülései miatt kényszerült feladni, és azóta sem volt képes megemészteni, hogy nem jött létre a visszavágó.

"Lewis az egyetlen, aki kihívást jelent a számomra" - nyilatkozta Klicsko, ami talán egy kicsit visszatetsző annak fényében, hogy - különböző sérülésekre hivatkozva - háromszor is lemondta a Hasim Rahman elleni címvédő mérkőzését. A független bokszranglisták szerint ugyan visszavonulásáig Vitalij Klicsko volt a jelenlegi nehézsúlyú mezőny legjobbja, elismertsége azonban nem közelítette meg Lennox Lewisét, aki pályafutása során Evander Holyfieldtől Mike Tysonig a súlycsoport legjobbjait verte meg, két legyőzőjének (Oliver McCall és Hasim Rahman) később egyaránt visszavágott, és Gene Tunney, valamint Rocky Marciano után a harmadik nehézsúlyú öklöző volt, aki uralkodó világbajnokként tudott visszavonulni.

Ehhez a sorhoz most Klicsko is csatlakozott, sokakban mégis hiányérzetet maradt vele kapcsolatban, hiszen a jelenleg regnáló világbajnokok közül (John Ruiz, Chris Byrd, Lamon Brewster és immár Hasim Rahman) csak Byrddel találkozott, azt a mérkőzést ráadául technikai KO-val elveszítette.