Vágólapra másolva!
A honi szövetség szerint vélhetően nincs akadálya annak, hogy hitelesíthető legyen Gyurta Dániel új rövidpályás magyar rekordja, amelyet a hétvégi zágrábi nemzetközi versenyen ért el a 200 m-es mellúszásban.

A Jövő SC kiválósága a számot 2:08.49 perccel nyerte, jócskán "alámenve" a hódmezővásárhelyi országos bajnokságon november 12-én produkált 2:09.26-os csúcsának.

Már csak ezért is sajnálatos, hogy az ifjú tehetség - aki még mindig csak 16 éves - a kontinentális szövetség korhatáros szabálya miatt változatlanul túl fiatal (17 esztendő alatti) ahhoz, hogy indulhasson a decemberi trieszti felnőtt rövidpályás Európa-bajnokságon, ahol amúgy nemcsak létszámában, hanem minőségileg is igen erős magyar csapat áll rajthoz.

A 200 m mellen a tavaly nyári olimpián normáltávon, vagyis 50 méteres medencében ötkarikás ezüstérmes - majd utána fejlődésében megtorpanó - Gyurta 2006-ban végre túllép minden korhatáron, s példának okáért a budapesti felnőtt Eb-n már részt vehet ő is.

"Nagyon örülök, hogy lábra kapott Gyurta Dani, s túlvan a technikai zavarokon - összegzett a zágrábi csúcsteljesítményt értékelve Kiss László szövetségi kapitány. - Jómagam mindig bíztam benne, hogy kievickél a gödörből, s remélem, további javulásának nézünk elébe."