Vágólapra másolva!
Az egyetlen magyar női induló, Péntek Tünde nem jutott tovább a szerdai selejtezőből a hétvégi nyolcas döntőbe a melbourne-i torna-világbajnokságon. Péntek a talaj kvalifikációjában volt érdekelt, és gyakorlata 8,137 pontot ért. Ezzel az eredménnyel esélye sem volt továbblépni.

A magyarok számára már csak a szombati szerenkénti döntők tartogatnak izgalmat. Akkor az Európa-bajnok Berki Krisztián lólengésben, míg Gál Róbert talajon szerepel. Mindketten a negyedik helyen jutottak a fináléba még a keddi selejtezőből.

Elvesztette eredetileg megszerzett helyét a nyújtó fináléjában az orosz Nyikolaj Krjukov, miután a melbourne-i világbajnokságon újdonságként alkalmazott videós visszajátszás alapján kiderült: a selejtezőben bemutatott gyakorlatának alapértéke, ezért pontszáma is kevesebb volt, mint az először kihirdetett eredmény.

A versenyző hatodikként jutott a szer döntőjébe, miután 10-es alapértékű produkciójára 9,650-et kapott, később azonban az alapértéket visszaminősítették 9,8-ra, a végső pontszámot pedig - a csak 15. helyet jelentő - 9,450-re.

A videobíró "döntésének" valószínűleg az Európa-bajnok Fabian Hambüchen örült a legjobban, hiszen Krjukov hátrébb sorolása folytán a kilencedikről a nyolcadik, finálét érő helyre lépett előre.

Csütörtökön a férfi, pénteken pedig a női egyéni összetett döntőjére kerül sor Melbourne-ben, magyarok nélkül. Szombaton és vasárnap a szerfinálék következnek.

A világbajnokság női selejtezőben a számonkénti legjobbak:
egyéni összetett: Anastasia Liukin (amerikai) 37,424 pont
talaj: Daiane Dos Santos (brazil) 9.550, ...45. Péntek Tünde 8,137
ugrás: Cseng Fej (kínai) 9,631
felemás korlát: Liukin 9.562
gerenda: Catalina Ponor (román) 9.562