Társoldalunk:

Óbudai siker a kéziszercsapat Magyar Kupán

2005.11.27. 20:09

Az Óbuda RSG TC nyerte a ritmikus gimnasztikázók együttes kéziszercsapat Magyar Kupa versenyét, valamint a 2005-ös Magyar Kupa vándordíjat is.

A Tökölön rendezett csapatversenyre négy felnőtt együttes nevezett, de melegítés közben Virger Ágnes, a Csepeli RG Club korábbi válogatott versenyzője térdsérülést szenvedett, így végül csak három csapat mutatta be két alkalommal is háromkarikás, két pár buzogányos kéziszer-gyakorlatát.

A győzelmet az Óbuda RSG TC szerezte meg, melynek tagja volt az idei egyéni Magyar Kupán, valamint a mesterfokú bajnokságon egyaránt győztes Benyó Fruzsina is. "Minden évben nagyon kedvelem ezt a csapatversenyt, persze van tétje, de mivel nagyon jó a közösségünk, ez egyfajta buli is" - jegyezte meg Benyó.

A versenyen a Vuelta gárdájában két olyan versenyzőnő - Polner Mária és Horváth Erika - is szerepet kapott, akik a 2003-as budapesti világbajnokságon a magyar kéziszercsapat tagjaként a 11. helyezést érték el, s hajszálon múlt, hogy nem szerezték meg az olimpiai kvótát.

Idén a Magyar Kupa vándordíjat is az Óbuda nyerte el, mivel az egyesületek között a legtöbb pontot gyűjtötte össze az MK versenysorozatában. "Valamennyi korosztályban egyéni összetettben és csapatban is jól szerepeltünk az egész év során, ennek köszönhető, hogy ismét miénk lett a vándordíj, immár hetedszer. Számomra külön érdekesség, hogy a vándordíjat 1992-ben hívták életre, én akkor kezdtem az edzői pályafutásomat a Szolgáltató Építő Spartacusban, s abban az évben is megnyertük a kupát" - nyilatkozta Némethné Érfalvy Nóra, az Óbuda RSG TC vezetőedzője.

eredmények
Magyar Kupa, együttes kéziszercsapat (3 karika, 2 pár buzogány):
1. Óbuda RSG TC (Benyó Fruzsina, Szigeti Aida, Erős Borbála, Kuncz Dóra, Gyulai Rebeka) 23,60 pont
2. Vuelta SE 23,15
3. BDSE 20,85

Magyar Kupa vándordíj:
1. Óbuda RSG TC 616 pont (vezetőedző: Némethné Érfalvy Nóra, edzők: Zbinyovszky Zsuzsa, Hölter Ivett, Sárközy Katalin, Tóth Gabriella)
2. Gradex-Csata DSE  405
3. Diana SE 346

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK