Vágólapra másolva!

Csonttörő betegség miatt nem bokszol szombaton

Betegség miatt nem léphet ringbe Nagy "Csonttörő" János, a Nemzetközi Boksztanács (IBC) nagypehelysúlyú világbajnoka a szombaton sorra kerülő győri profiökölvívó-gálán. Nagy felhozó mérkőzést vívott volna a brazil Juciel Lima Nascimentóval, ám már a múlt héten vírusos torokgyulladással küszködött, most pedig a gyomrára is átterjedt a betegség.

Csonttörő ennek ellenére vállalta volna a szereplést, ám a menedzsmentje nem mert kockáztatni, hiszen egy esetleges vereséggel elvesztette volna annak a lehetőségét, hogy a jövő év elején megmérkőzzön a Boksz Világszervezet, a WBO koronájáért a címet birtokló argentin Jorge Rodrigo Barriosszal.

Nascimentónak ugyanakkor nem kell mérkőzés nélkül hazatérnie, ugyanis a magyar bajnok Mészáros András vállalta ellene a küzdelmet.

A győri rendezvényen Csábi Bettina a francia Nadia Hockmi ellen próbálja majd megvédeni a WIBF-GBU szervezetnél birtokolt harmatsúlyú világbajnoki övét, míg Kovács Attila, az EBA nagyváltósúlyú Európa-bajnoka a brazil Denis de Barrosszal vív nyolc menetre tervezett, szinten tartó mérkőzést.

A gálát a tv2 szombat este 20.10-től élőben közvetíti.