Vágólapra másolva!
Alig több mint egy nappal azután, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) két évre eltiltotta, bejelentette visszavonulását Tim Montgomery, a 2003-ban kirobbant THG-doppingbotrány egyik főszereplője.

"Végeztem, elég volt" - mondta egyértelműen a Reuters hírügynökségnek a férfi 100 m-es síkfutás korábbi világcsúcstartója, akinek 2001. március 31. óta elért minden eredményét, így a 2002 szeptemberében elért 9.78 mp-es rekordját is töröltette a CAS.

A lausanne-i székhelyű bíróság Montgomery és a sprintváltóval olimpiai bajnok Christie Gaines ügyében az atléták fellebbezését követően járt el, ugyanis korábban - noha egyetlen vizsgálaton sem akadtak fenn - mindkettőjüket életük végéig tiltotta el az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége, az USADA.

A 30 éves vágtázó visszavonulásának ténye mellett elmondta, hogy különváltak útjaik gyermeke anyjával, a háromszoros olimpiai bajnok Marion Jonesszal: "Ilyen körülmények között nem tudtunk együtt élni, de barátságban váltunk el. Megbeszéltük, hogy mindent megteszünk azért, hogy kétéves fiunk semmiben ne szenvedjen hiányt."