Vágólapra másolva!
A római kongresszust megelőző végrehajtó bizottsági tanácskozáson egyhangú szavazással fogadták el a Magyar Öttusa Szövetség pályázatát és ítélték oda a 2008-as felnőtt világbajnokság rendezési jogát Budapestnek. A vb egyben kvalifikáló verseny is lesz az olimpiára, az első három helyezett kap majd repülőjegyet Pekingbe.

Az UIPM hétvégi, római kongresszusáról hazatérve Pécsi Gábor, a hazai szövetség (MÖSZ) technikai igazgatója a történtekről beszámolva többek között arra emlékeztetett, hogy a magyar pályázat - figyelembe véve a korábbi 1969-es, 1979-es, 1989-es és 1999-es rendezést - 2009-re vonatkozott, Klaus Schormann, a sportág elsőszámú vezetője azonban ez év tavaszán, budapesti látogatása során arra buzdította az öttusa magyarországi elöljáróit, illetve Ábrahám Attilát, a Nemzeti Sporthivatal elnökét, hogy a főváros inkább 2008-ban legyen ismételten házigazda.

Kérését azzal indokolta, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság idei, szingapúri szavazásán, melyen a sportágak programon maradásáról döntöttek, jelentős szerepet játszott az öttusa megítélésében az 1999-es budapesti világbajnokság rendkívül sikeres megrendezése, s egy magas szintű 2008-as lebonyolítás minden bizonnyal ugyancsak komoly befolyással bírna a pekingi játékok után esedékes döntésre. Schormann ugyanakkor még a tavaszi látogatásakor jelezte, hogy az olaszok és az oroszok is készen állnak a 2008-as esemény megrendezésére.

A magyar szövetség elnöksége az októberi elnökségi ülésén határozott úgy, hogy a 2008-as világbajnokság rendezési jogát pályázza meg. A római kongresszust megelőző végrehajtó bizottsági tanácskozáson aztán egyhangú szavazással fogadták el a Magyar Öttusa Szövetség pályázatát és ítélték oda a 2008-as felnőtt világbajnokság rendezési jogát Budapestnek.

Magyar vonatkozású hír még, hogy a Kanadában élő Kerekes Sándornak az UIPM Érdemérmét adták át a kongresszuson, elismerve ezzel sok évtizedes tevékenységét.

Pécsi Gábor, a MÖSZ nevében beszámolt a 2006-os budakalászi Európa-bajnokság előkészületeiről. Dmitrij Szvatkovszkij, az Európai Öttusa Szövetség elnöke pedig hozzászólásban biztosította a tagállamokat, hogy az előkészületek megfelelő mederben folynak, és biztosra vette, hogy a nyári kontinenstalálkozó sikeres lesz.