Vágólapra másolva!
A címvédő Janne Ahonen utolérheti a síugró Négysáncverseny történetének legeredményesebb szereplőjét, a négyszer győztes német Jens Weissflogot, amennyiben megnyeri az 54. alkalommal kiírt, két-két németországi és osztrák állomásból álló sorozatot.

A legnagyobb favorit ugyanakkor mégsem az 1999-ben, 2003-ban és idén győztes finn világklasszis, hanem a Világkupában élen álló cseh Jakub Janda, aki a szezon eddigi hét viadalából négyet megnyert, így fölényesen, több mint száz ponttal előzi meg a második Ahonent.

A szakértők szerint Janda és Ahonen közül kerül majd ki a végső győztes, mert ugyan mások is képesek egy-egy kiugró - esetleg részsikert érő - teljesítményre, de nem elég kiegyensúlyozottak, márpedig a Négysáncverseny megnyeréséhez erre mindenképpen szükség van.

A Négysáncversenyen persze nem csak a szakmai elismerésért küzdenek a síugrók: mind a négy állomás első tíz helyezettje között 70 ezer svájci frankot osztanak szét, a győztesek 30 ezerrel gazdagodnak. A sorozat első helyezettje pedig átveheti a 33 ezer eurót érő Nissan terepjárót is.

az 54. Négysáncverseny programja
december 29., csütörtök: Oberstdorf (Németország)
január 1., vasárnap: Garmisch-Partenkirchen (Németország)
január 4., szerda: Innsbruck (Ausztria)
január 6., péntek: Bischofschofen (Ausztria).