Vágólapra másolva!
Némileg zűrzavarosan indult, aztán úgy is fejeződött be pénteken a Postás-Matáv - TV Busenbach mérkőzés a női asztalitenisz Bajnokok Ligájában. A németek 3-1-re nyerték a találkozót, s a B csoport első helyére ugrottak, a Postásnak pedig már csak matematikai esélye maradt az elődöntőbe jutásra. A Statisztika szintén 3-1-es vereséget szenvedett a német FSV Kroppach otthonában.

Az október végi busenbachi talákozón a Postás győzött 3-2-re, ám azon a mérkőzésen a németek két legjobbja nem játszott, akkor a világranglista ötödik helyén álló hongkongi Tie Ja-nára, valamint betegsége miatt Tóth Krisztinára sem számíthattak. A budapesti találkozón azonban mindketten asztalhoz álltak, s így a papírforma egyértelműen a Busenbach sikerét ígérte.

Az első párban a Postás legjobbja, a kínai származású, de már régóta német állampolgár Schöpp a született német Wosikkal mérkőzött meg, s már kezdték is volna a találkozót, amikor észrevették, hogy nem tudják hova tenni a törölközőiket. Az az ötlet, hogy a térelválasztó paravánra helyezzék, nem nyerte el a mérkőzésvezető tetszését, egy ideig tartott a vita, mígnem valaki orvosolva a rendezési hiányosságokat beszaladt a szertárba, s hozta a sportág versenyeire rendszeresített "bútordarabot"...

Wosik tulajdonképpen hamar "bedobta" a maga törölközőjét, mert simán, 3-0-ra kikapott Schöpptől - csupán a harmadik játszmában tanúsított némi ellenállást -, s így a Postás vezetett 1-0-ra. A magyar csapat kínai légiósa, Csang Jing-jing azonban nem bírt Tie Ja-nával, a hongkongi 3-1-re nyert, és kiegyenlítette az állást. Ezután következett a németek részéről ötszörös Európa-bajnokunk, Tóth Krisztina, aki pillanatok alatt elbánt Lovas Petrával. Az első játszmát 11-4-re, a harmadikat 11-3-ra nyerte, s akkor sem esett kétségbe, amikor a második szettben Lovas 9-5-re vezetett, mert ezután zsinórban hat Tóth-pont következett.

A Busenbach 2-1-es vezetésénél Tie Ja-na Schöppel csapott össze. A Postás légiósa remekül kezdett, az első játszmát 11-5-re megnyerte, a másodikban pedig 10-9-nél szettlabdája volt, ám Tie Ja-na nagy izgalmak közepette 12-10-re fordított. A harmadik játszmát 11-3-ra hozta, de a hatalmas küzdő Schöpp nem adta fel, 11-7-tel egalizált. A sorsdöntő szettben azonban nem volt esélye, s némi fennakadást csak az jelentett, hogy a német szurkolók a kelleténél kicsivel korábban rázták meg a kereplőiket a győzelmüket ünnepelendő. Mert ugyan a mérkőzésvezető valóban "belapozta" a 11-4-et, Tie Ja-na sportszerűen jelezte, hogy csusza volt nála, így némi közjáték után még egy labdamenetre szükség volt, hogy hivatalossá váljon a Busenbach 3-1-es győzelme.

A németek sikerükkel a B csoport első helyére ugrottak, a Postásnak pedig már csak matematikai esélye maradt az elődöntőbe jutásra.

Bajnokok Ligája, B csoport:
Postás-Matáv - TV Busenbach (német) 1-3
Schöpp - Wosik 3-0 (4, 5, 9)
Csang Jing-jing - Tie Ja-na 1-3 (-8, 11, -4, -8)
Lovas - Tóth 0-3 (-4, -9, -3)
Schöpp - Tie Ja-na 2-3 (5, -10, -3, 7, -5)

A csoport állása: 1. TV Busenbach 8 pont/5 mérkőzés, 2. Postás-Matáv 7/5, 3. Linz-Froschberg (osztrák) 7/4, 4. Fürst Heerlen (holland) 5/4.

A csoport:
FSV Kroppach (német) - Statisztika 3-1
Jan - Boros 1-3 (-11, -3, 9, -3)
Vu - Vej 3-1 (6, 3, -5, 5)
Struse - Póta 3-1 (-6, 5, 4, 4)
Jan - Vej 3-1 (8, 6, -3, 3)

A csoport állása: 1. Langweid 10 pont (már továbbjutott), 2. Castelgoffredo 7, 3. Kroppach 7, 4. Statisztika 6.

Fábik Tibor