Vágólapra másolva!
Az úszók idei első külföldi edzőtáborozására a spanyolországi Sierra Nevadában kerül sor január 14. és február 4. között. Erről a sportági szövetség (MÚSZ) elnöksége döntött szerdai ülésén, amelyen a nyári, margitszigeti felnőtt Európa-bajnokság megrendezésével kapcsolatos aktuális ügyek mellett a válogatott keretek összetételével, valamint az edzőtáborozás menetrendjével is foglalkoztak.

A spanyolországi edzőtáborban az utánpótlást irányító Güttler Károly vezetésével tréningeznek a fiatalok, köztük az olimpiai ezüstérmes mellúszó Gyurta Dániel, illetve a rövidpályás Európa-bajnok pillangózó Boulsevicz Beatrix.

A válogatott keret másik fele január 29. és február 11. között Balatonfűzfőn készül, ahol Kiss László szövetségi kapitány és Turi György, a Kőbánya SC mestere irányítja a versenyzőket, köztük a világ- és Európa-bajnok Cseh Lászlót, valamint az olimpiai bajnok Kovács Ágnest.

A grémium azt is elhatározta, hogy júniusban dönt arról, hol legyen az idei rövidpályás országos bajnokság: ha addigra kiderül, hogy a debreceni uszoda bizonyosan elkészül novemberre (10. és 12. között esedékes az ob), akkor az eddig Hódmezővásárhelyen megrendezett eseményt afféle tesztrendezvényként is a 2007-es magyarországi Eb leendő helyszínére, tehát Debrecenbe viszik.

Az edzőtáborba utazó válogatott úszók névsora:
Sierra Nevada: Boulsevicz Beatrix, Dara Eszter, Dobár Éva, Jakabos Zsuzsanna, Kalicz Helga, Kovács Emese, Tompa Orsolya, Verrasztó Evelyn, Gyurta Dániel, Kis Gergő, Verrasztó Dávid, Zubcsek Dénes
Balatonfűzfő: Galamb Szimonetta, Hosszú Katinka, Kanda Ágnes, Kovács Anett, Kovács Ágnes, Lipcsei Krisztina, Pacsai Claudia, Szepesi Nikolett, Bernek Péter, Bodor Richárd, Cseh László, Kovács Norbert, Makány Balázs, Nagy Norman, Rácz Ákos, Rudolf Roland.