Vágólapra másolva!
A téli alapozás részeként Séra Miklós, a férfi kajak-kenu-válogatott edzője és szakmai vezetője sítáborba utazott a magyar csapattal. Az edzőtábor része annak a rendkívül pontosan lefektetett felkészülési programnak, amelyet még a múlt év végén állított össze Angyal Zoltán szövetségi kapitány vezetésével a válogatott felkészüléséért felelős szakmai stáb.

A magyar csapat január 8-án vasárnap érkezett meg az ausztriai Ramsau am Dachsteinbe, hogy nekilásson a fizikai állóképesség szinten tartását elősegítő sífutással kombinált edzéstervének végrehajtására.

A helyszín ideális a téli sportok űzésére, hiszen a Dachstein-gleccser lábánál terül el az a síparadicsom, ahová szép számmal érkeznek ilyenkor a sportág szerelmesei. Másfél méteres hó, szikrázó napsütés és különböző nehézségi fokú, kiváló sífutó és lesikló pályák veszik körül kajakosaink szálláshelyét.

A napi két alkalommal zajló 3 órás sífutóedzésen 35-40 km-t tesznek meg a sportolók, közben viszont konditermes erősítés is helyet kap a programban.

Olimpiai bajnokunk, Vereckei Ákos elmondta, kiváló a hangulat a táborban, rendkívül jólesik nekik mentálisan, hogy rövid időre szakíthattak az otthoni edzőtermek monotóniájával. Esténként, akinek maradt egy kis energiája, meglátogatja a kivilágított lesikló pályákat is, hogy csiszolja a szlalomban eddig megszerzett tudását.

Válogatottunk január 22-én érkezik haza, majd egy rövid itt tartózkodást követően már indul is tovább Portugáliába, a melegvízi edzőtáborba, hogy a kajakkal való kapcsolat is töretlen maradjon.