Vágólapra másolva!
Nem mindennapi lehetőséghez jutott a ritmikus gimnasztikában 2000-ig válogatott, kéziszercsapatban Eb-4. helyezett Strich Anett: az elmúlt év végén a párizsi Moulin Rouge ajánlott neki szerződést, és a showvilág talán leghíresebb színpadán első magyarként a kán-kán tánckar szólistája lett.

- A szilvesztere egészen biztosan emlékezetesre sikeredett, mert nyilván nem kapott szabadnapot, ugye? - kérdeztük Strich Anettet.
- Természetesen dolgoznom kellett, de az év utolsó napja mégis lazább volt, mint általában a többi. Mert szilveszterkor csak egy előadásunk volt, éjfél után. A műsor végeztével pedig hatalmasat buliztunk a többi táncossal. Egyébként heti egy szabadnapunk van, a többi napon viszont két fellépésünk is, az első este kilenc órakor, a második fél tizenkettőkor kezdődik, és ez fél kettőkor ér véget.

- A ritmikus gimnasztikából hogyan vezetett az útja a Moulin Rouge-ba?
- Az alapokat természetesen a sportból hoztam magammal, sőt, a színpadon most is vannak olyan elemeim, főleg a hajlékonyságomat kihasználva, amelyek a ritmikus gimnasztikából köszönnek vissza. No és természetesen táncos múlttal is rendelkezem, hiszen azóta, hogy 2000-ben abbahagytam az élsportot, belecsöppentem ebbe a világba, ami mindig is vonzott. Egy évvel ezelőtt aztán egy hirtelen ötlettől fogva kiküldtem Párizsba a portfoliómat. Kihívtak, felvételiztem, és kétszáz lányból kiválasztottak. S a nyáron értesítettek, hogy
októbertől szeretettel várnak a tánckarban. Egy hónappal ezelőtt pedig első magyarként a híres kán-kán tánckarának is a szólistája lettem, amire nagyon büszke vagyok.

- A sportolói pályafutásából mire a legbüszkébb?
- Arra, hogy részt vehettem három világ- és négy Európa-bajnokságon, s az 1997-es patraszi Eb-n a kéziszercsapattal összetettben ötödik, a két fináléban pedig negyedik és hatodik helyet szereztünk. Sajnos azonban a búcsú fájdalmasra sikeredett. Az 1999-es oszakai vb-re úgy utaztunk ki, hogy megszerezhetjük az olimpiai kvótát. Nagy álmom volt, hogy kijussak Sydneybe, de ez sajnos nem jött össze. Még most is előttem van, hogy zokog a csapatunk...

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

- A Moulin Rouge-ban hogyan érzi magát?
- Igazán remekül! Mindenki nagy kedves velem, befogadtak, szóval, abszolút pozitívak a benyomásaim.

- A párizsi éjszakai életben esetleg összefutott már néhány hírességgel?
- Amikor a tánckarunkat meghívták az egyik ismert szórakozóhelyre a Champs Elysées-re, úgy alakult, hogy Jim Carrey-vel ültem egy asztalnál. A múlt héten pedig egy itteni tévéműsorban Penelope Cruzzal szerepeltünk együtt, aki nagyon kedves volt velünk, és másnap a húgával eljött megnézni a műsorunkat. Az is megesett már, hogy az utcán Kylie Minogue jött velem szemben a barátjával, de ez persze abszolút véletlen volt.

- Hogyan tervezi, meddig marad Párizsban?
- A szerződésen májusig szól, s lehet, hogy maradok továbbra is. De nem tagadom, megfordult a fejemben, hogy Las Vegasban is érdemes lenne szerencsét próbálni.

Fábik Tibor