Társoldalunk:

Marosi Attila indulhat Torinóban

2006.01.23. 19:45

Magyar Síszövetség elnökségének hétfői döntése értelmében az alpesi sízőknél Tuss Réka mellett Marosi Attila képviselheti Magyarországot a február 10-én kezdődő torinói téli olimpián.

Gönczi András szakágvezető arról számolt be, hogy Marosit 7-1 arányban részesítette előnyben a sportág vezető testülete Barbai Áronnal szemben. Marosi műlesiklásban és óriás-műlesiklásban állhat rajthoz az ötkarikás játékokon. Az már korábban eldőlt, hogy a nőknél Tuss Réka lesz a magyar induló.  

A sífutóknál Tagscherer Zoltán és Gyenesei Leila, míg sílövészetben Tagscherer Imre indulhat az olimpián. Női biatlonban jelenleg nincs indulási lehetősége magyar versenyzőnek, Gotschall Zsófia várólistán van, azaz csak akkor kap kvótát, ha magukat már kvalifikált versenyzők visszalépnek. A síelőkön túl öt műkorcsolyázó (Sebestyén Júlia, Pavuk Viktória, Tóth Zoltán és a Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtáncpáros), négy rövidpályás gyorskorcsolyázó (Darázs Péter, Knoch Viktor, Darázs Rózsa és Huszár Erika) és négy bobos (Gyulai Márton, Kürtösi Zsolt, Margl Tamás, Pintér Bertalan) szereplése biztos.  

Pulai Imre és Seregi Gergely szánkósok akkor indulhatnak Torinóban, ha a nemzetközi szövetség engedélyezi részvételüket egy visszalépett kettős helyén. Tóth Ágota gyorskorcsolyázó ugyan teljesítette a szintidőt 1000 méteren, de ezt olyan sokan érték el, hogy a sportági nemzetközi szövetség létszámkorlátozásra kényszerül. 

Az ünnepélyes eskütételre és a csapatnévsor jóváhagyására szombaton, a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén kerül sor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK