Társoldalunk:

Sarapova és Nalbandian már elődöntős

2006.01.24. 8:57

Marija Sarapova honfitársnője, Petrova ellen győzött 2 óra 1 perc alatt. Az idősebb orosz az első szettben kétszer adogathatott a játszmáért, és a rövidítésben újra vezetetett 6:4-re, de a fontos pontokat és a rengeteg hibával tarkított mérkőzést Marija nyerte (7:6, 6:4). Petrova Wimbledon és a US Open után sorozatban a harmadik Grand Slamen kapott ki a negyeddöntőben Sarapovától.

"Csoda volt, ha valamelyikünk hozta az adogatójátékát. A szél nagyon zavart. Ugyan végig egy irányból fújt, de többször megtréfált. Ha nem jönnek az első szervák, az kihat a játék többi részére is. Az első szettben nagyon nem ment az adogatás és az időjárási körülmények mellett ez okozhatta a sok ki nem kényszerített hibát. Csak arra gondoltam, hogy beüssem az első szervát, miközben a játékomra kellett volna koncentrálnom.

A verseny előtt az járt a fejemben, hogy végig fájdalommal kell majd játszanom, a sérülésem miatt. Meg kell mondjam, nem számítottam arra, hogy ilyen jól megy a tenisz, és a karom így bírja. Egyértelmű, a következő mérkőzésen sokkal többet kell nyújtanom, de tudom, hogy képes vagyok rá. Jobban mozgok, mint a torna elején, a harcosságomnak, az elszántságomnak köszönhetően akkor is kemény ellenfele vagyok bárkinek, ha épp nem megy jól a játék"- nyilatkozta Sarapova, aki arról is beszélt, hogy a honfitársai közül csak Marija Kirilenkóval van jó barátságban.

"A többiek idősebbek nálam, nem ismerem őket, de azért köszönünk egymásnak. Nem könnyű mély barátságokat ápolni, amikor a következő nap fel kell állni a háló másik oldalára"- magyarázta a szibériai.

A számokat, a neveket nézve egészen parádés az idei Australian Open női egyes negyeddöntőjének a szereposztása. Az első nyolc kiemelt közül csak Mary Pierce hiányzik, de a helyén játszó Martina Hingis nem lóg ki a sorból. A nyolcból hatan vezették már a világranglistát és öten Grand Slam-bajnokok. Többet, jobbat kívánni sem lehet.

Sajnos az első két negyeddöntő-mérkőzés színvonala nem igazolta a névsort. A Sarapova-Petrova meccs után, este, a világelső és a legnagyobb esélyes csatája sem sikerült fényesre. Persze, lehet egy teniszmérkőzés izgalmas és drámai akkor is, ha a játékosok egymás hibáiból élnek. Valami ilyesmi történt az amerikai és a belga találkozóján, csak még a dráma is hiányzott. Az első játszma Lindsay Davenporté, a második Justine Henin-Hardenne-é lett sima 6:2-vel. A döntő szettben 2:2-ig egy-egy brékkel jutottak el, de a kaliforniai a hatodik játékban, egy újabb könnyű fonákot rontva megint elbukta az adogatását és ez végzetesnek bizonyult. Ezen a szinten nem lehet 42 ki nem kényszerített hibával meccset nyerni, igaz a belga harminchárma sem kevés.
 
A fináléba kerülésért tehát Marija Sarapova-Justine Henin Hardenne mérkőzés lesz csütörtökön.

Davenport vereségével gyakorlatilag biztossá vált, hogy jövő hétfőtől Kim Clijsters vezeti a ranglistát a nőknél. Igaz, ha a belga szerdán kikap Martina Hingistől és Amelie Mauremo megnyeri élete elő Grand Slam-tornáját, akkor még a franciát is megkoronázhatják.
  
női egyes, negyeddöntő:
Sarapova (orosz, 4.) - Petrova (orosz, 6.) 7:6(6), 6:4
Henin-Hardenne (belga, 8.) - Davenport (amerikai, 1.) 2:6, 6:2, 6:3.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK