Társoldalunk:

Henin feladta, Mauresmo nyerte az AusOpent

2006.01.28. 9:13

Justine Henin-Hardenne a meccs után bővebben is beszélt testi és lelki fájdalmairól: "Már néhány napja nem éreztem magam jól. A hasam fájt, de úgy, mint még soha. Mára virradó éjszaka nem sokat aludtam, mert egyre rosszabb és rosszabb lett. Két hete szedek fájdalomcsillapítót a vállam miatt, és ez 'kicsinált'. Nagyon érzékeny a hasam, de szednem kellett, ráadásul az utóbbi napokban már dupla adagot. A gyógyszer teljesen legyengített, úgy éreztem, mintha nem lettek volna lábaim. Nem tudtam mozogni a pályán, alig ütöttem meg a labdákat."

"Már amikor felébredtem, ezt éreztem, de meg akartam próbálni. A meccs elején viszont már tudtam, hogy nem nyerhetek. Kockázatos lett volna folytatni a játékot, nem is láttam értelmét. A lehető legjobb döntést választottam, még ha nagyon-nagyon nehéz is volt meghozni. Az a legbosszantóbb, hogy néhány nap alatt rendbe jöhetek, tehát nincs semmi komoly baj. Nagyon csalódott vagyok, mert kitűnően ment a játék és jó esélyem volt egy újabb Grand Slam-győzelemre."

"Nehéz elfogadni egy ilyen vereséget, nehezebb, mintha nagy csatában kaptam volna ki. Nem érdekel, mit mondanak az emberek, hogy nem lett volna szabad feladnom. Én éreztem, hogy mennyire vagyok rosszul, magamra kellett gondolnom. Elsősorban magamat sajnálom, de Améliet is, hogy ilyen körülmények között nyert. Biztos vagyok benne, hogy azért élvezni tudja majd a sikert, amit egyébként teljesen megérdemelt" - nyilatkozta Justine Henin-Hardenne.

Forrás: MTI

Henin-Hardenne vigasztalhatatlan

"Arra koncentráltam, ami a dolgom volt - a játékra. Nem foglalkoztam azzal, mi lehet Justinnal. Úgy mentem ki a pályára, hogy felkészültem mindenre, kész voltam meghalni a a győzelemért. Pontosan tudtam, mit kell tennem, és nagyon nyugodt voltam. Ha rendes mérkőzésen nyerek, biztosan másképp ünnepelek a végén, de az öröm így is megvan, ráadásul jól is játszottam" - örvendezett Amélie Mauresmo, aki első Grand Slam-győzelmére évek óta tartogat egy üveg 1937-es évjáratú bort genfi otthonában.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK