Vágólapra másolva!
Pontosan 200 nap múlva, augusztus 17-én kezdődik a Szeged melletti Maty-éri pályán a 35. síkvízi kajak-kenu világbajnokság, s a rendező honi szövetség, ebből az alkalomból beszámolt az előkészületekről és az eseményig hátralévő hetek, hónapok tervezett forgatókönyvéről.

"A vb lesz Magyarország idei legnagyobb sporteseménye, nyolcvan országból, közel 1200 versenyzőt várunk, a viadal összköltségvetése megközelíti az egymilliárd forintot" - jellemezte a vb-t Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, aki kiemelte: az olimpiai centrumban 450 millió forintos állami támogatással megvalósuló beruházás, hosszú távon is hasznos lesz a sportág hazai művelőinek.

"Reményeink szerint a fejlesztéseknek köszönhetően, a közönség is, szó szerint a lehető legközelebb kerül a sportághoz, hiszen a lelátók a vízhez közel lesznek, a tv-közvetítések során pedig testközelből figyelhetik majd a versenyzőket a nézők" - tette hozzá.

Botka László, Szeged polgármestere a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a város a kajak-kenu egyik hazai fellegvára, és annak érdekében, hogy az 1998-as, óriási közönségsikert aratott világbajnokság sikerét megismételjék, a versenyen, illetve az azt megelőző hetekben, mindent alárendelnek majd az eredményes lebonyolításnak és a szurkolók szórakoztatásának.

"Állami sportvezetőként nem lehetek elfogult, de bevallom, hogy a múltam miatt érzelmileg erősen kötődöm a kajak-kenuhoz. Szerencsére senki nem mondhatja, hogy a sportág érdemtelenül kap ennyi figyelmet és segítséget, hiszen évek óta a legeredményesebb hazai szinten" - árulta el Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke, kajakos olimpiai bajnok. "Elmondhatom, hogy jó ütemben zajlanak az előkészületek, így joggal bízhatunk abban, hogy ugyanolyan jó vagy még jobb lesz ez a vb, mint az 1998-as volt, amikor naponta több tízezer ember látogatott ki a versenyre."

Annak érdekében, hogy a szegedi világbajnokság minél több embert megmozgasson, a rajtig hátralévő időre, napra pontosan lebontott, népszerűsítő kampányt készített az MKKSZ, ennek keretében, többek között rajongói klub megalapítását, új internetes honlap beindítását és egy magazin elindítását tervezik.

Baráth Etele azt is bejelentette, hogy a július végén kezdődő, margitszigeti úszó Európa-bajnoksággal karöltve, összehangolják a reklámtevékenységet, és a médiakampány során közösen népszerűsítik majd a két magyarországi sporteseményt.