Vágólapra másolva!
A második helyen kiemelt orosz Jelena Gyementyjevával már nem bírt a hároméves szünet után idén visszatért svájci Martina Hingis az 1,34 millió dollár összdíjazású tokiói női tenisztornán: a 25 éves svájci klasszis mindössze két játékot tudott nyerni, s ezzel simán kikapott a döntőben.

Hingis korábban négyszer - 1997-ben, 1999-ben, 2000-ben és 2002-ben - diadalmaskodott ezen a viadalon. "Valószínűleg túl sok volt már az orosz rivális" - mondta mosolyogva a szabadkártyával indult vesztes arra utalva, hogy korábban Marija Kirilenkót és az elsőként rangsorolt Marija Sarapovát is legyőzte. "Régebben voltak a Williams-nővérek és Lindsay Davenport. Most meg egy egész orosz hadsereg állja az ember útját. Jelena ma sokkal jobb volt nálam." A 24 esztendős Gyementyjeva 2004 óta először nyert WTA-tornát, ez volt az ötödik sikere egyesben.

A kétszeres olimpiai bajnok, hazai közönség előtt szereplő Nicolas Massu és az argentin José Acacuso jutott be a döntőbe a 380 ezer dollár összdíjazású chilei férfi tornán. Massu azt a Fernando Gonzalezt verte a négy között, akivel 2004-ben, Athénban megnyerte az ötkarikás játékok párosversenyét.

A floridai Delray Beachen a címvédő belga Xavier Malisse és a német Tommy Haas játssza a finálét. Az elődöntőben a harmadik helyen kiemelt Malisse a nyolc között Andre Agassit elbúcsúztató spanyol Guillermo Garcia-Lopezt győzte le két szettben, Haas pedig az utolsó még versenyben lévő amerikai, Vincent Spadea ellen nyert, ugyancsak két játszmában.

A hazai közönség előtt szereplő Ivan Ljubicic nyerte a 314 ezer euró összdíjazású zágrábi tornát miután a döntőben alig több mint egy óra alatt, két játszmában verte az osztrák Stefan Koubeket. "Azt mondták 2005 volt az én esztendőm, szerintem az idei év még jobb lesz" - nyilatkozta győzelme után a 193 cm magas horvát óriás. A 27 éves Ljubicic pályafutása hatodik, idei második ATP-tornáját nyerte egyesben.

eredmények
WTA-torna, Tokió (1,34 millió dollár), döntő
Gyementyjeva (orosz, 2.) - Hingis (svájci) 6:2, 6:0

ATP-torna, Vina del Mar (380 ezer dollár), elődöntő
Massu (chilei, 5.) - Gonzalez (chilei, 2.) 3:6, 7:6 (7-3), 6:4
Acasuso (argentin, 3.) - Ramirez (spanyol) 6:2, 6:4

ATP-torna, Delray Beach (380 ezer dollár), elődöntő
Malisse (belga, 3.) - Garcia-Lopez (spanyol) 7:6 (7-4), 6:1
Haas (német, 4.) - Spadea (amerikai, 8.) 6:3, 6:2

ATP-torna, Zágráb (314 ezer euró), döntő:
Ljubicic (horvát, 1.) - Koubek (osztrák) 6:3, 6:4