Vágólapra másolva!
A hétvégén kerül sor a 41-dik cselgáncs Szentkirályi Hungária Kupára, amelyet először rendeznek meg csak hölgyek számára, ráadásul új helyszínen.

"Hagyományos otthonunkból, a Körcsarnokból ezúttal kiszorultunk az ott zajló cipővásár miatt, ami sajnos jól mutatja a magyar sport pillanatnyi helyzetét. A versenyt így a Vasas Fáy utcai létesítményében bonyolítjuk le, remélhetőleg ugyanolyan sikeresen" - mondta az esemény sajtótájékoztatóján Tóth László, az MJSZ elnöke, hozzátéve: jövőre ismét a férfiaké lesz a Hungária Kupa, a távlati tervek között pedig az is szerepel, hogy kiemelt, szuper-A kategóriás rangra emeljék a viadalt, amelyen úgy mindkét nem versenghetne.

A részvevő 26 ország, 130 dzsúdósa közöt,t a hazai csapatot összesen 25-en alkotják a hét súlycsoportban. Eddigi eredményei alapján kiemelt figyelem közepette küzdhet majd a paksi Mészáros Anett, aki tavaly, juniorként bronzérmet nyert 70 kg-ban, a rotterdami felnőtt Európa-bajnokságon. Ami a külföldi hírességeket illeti, jelen lesz az olimpiai első, japán Tanimoto Ikumi és az ötkarikás bronzérmes, szlovén Zolnir Urska is.

A 600 néző befogadására alkalmas Fáy utcai csarnokba a belépők 500, illetve 1000 forintba kerülnek. A program mindkét napon 10 órakor kezdődik, az éremcsatákra pedig 15 órakor kerül sor.

Tóth László arról is beszámolt, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő - aki december óta az európai szövetség tiszteletbeli elnöke - márciusban, budapesti látogatása során, a tervek szerint cselgáncsos feladatot is vállal, ám ez ügyben még zajlanak az egyeztetések.

a Hungária Kupa menetrendje a magyar résztvevőkkel
szombat:
48 kg (Csernoviczki Éva, Perge Ilona, Kovács Enikő, Lemák Diána)
52 kg (Karakas Hedvig, Oláh Mónika, Szögedi Szandra)
57 kg (Baczkó Bernadett, Hegedűs Dóra, Ónody Beáta, Kosztelnik Fruzsina)
63 kg (Szabó Brigitta, Bejczi Zsuzsanna, Gáspár Eszter, Bősz Anett)

vasárnap:
70 kg (Mészáros Anett, Budai Anita, Dávid Zsuzsanna, Keliger Zsuzsanna)
78 kg (Halász Tímea, Gurin Teréz, Ványi Eszter, Gyáni Brigitta)
+78 kg (Horváth Bernadett, Fekete Mónika).