Vágólapra másolva!
Egy hétig Magyarországon készült a svájci férfitornász-válogatott. Mivel a magglingeni magaslati központban felújítják a tornacsarnokot, a helvét válogatott magyar szakvezetői, Király Sándor szövetségi kapitány és segítője, Bordán Csaba Budapestre hozta az együttest.

"Igazság szerint nem is volt nagyon rossz állapotban csarnokunk, de a svájciak igyekeznek a lehető legjobb feltételt biztosítani a versenyzőknek. Az fel sem merült, hogy a fiúkat visszaküldjük a klubokhoz. Folytattuk a központi felkészülést, s azt hiszem, természetes, hogy Magyarországra jöttünk. Gyakori a csereedzőtábor is közöttünk" - mondta el Király Sándor, aki a svájci munkakörülményekkel kapcsolatban részletekkel is szolgált:

"Svájcban központilag támogatják a tornát, tizenhárom fős férfi kerettel készülünk a magglingeni magaslati központban. A versenyzők profik, vagyis van egy munkaszerződésük, s az eredményesség alapján kapnak fizetést. A szállás, étkezés, orvosi felügyelet, masszázs is ingyenes számukra, továbbá a hétvégi hazamenetelek során utazási költségtérítést is kapnak. A kluboknak érdeke, hogy minél több versenyzőjük szerepeljen a keretben, tornászonként ugyanis évente nyolcezer svájci frank támogatásban részesülnek a szövetségtől. Örülök, hogy ilyen profi körülmények között készíthetem fel a válogatottat."

Király Sándor tájékoztatása szerint az idei cél a májusi voloszi Európa-bajnokságon csapatban a 6-7. hely megszerzése, s talajon, ugrásban és nyújtón is van esélyük döntős szereplésre.