Vágólapra másolva!
Sorozatban a tizenötödik mérkőzésén maradt veretlen Amelie Mauresmo. A 26 éves francia címvédőként diadalmaskodott Antwerpenben, a döntőben 3:6, 6:3, 6:3-ra verve az első kiemelt Kim Clijsterst.

Egyik álomdöntő a másik után. Múlt vasárnap Párizsban a franciák vágya teljesült, a Mauresmo-Pierce fináléval, ezen a hétvégén pedig az antwerpeni GP rendezői örülhettek, mert a nőitenisz-világranglista jelenlegi első és második helyezettje játszotta a 600 ezer dolláros Proximus Diamond Games utolsó egyéni mérkőzését.

"Nagy meglepetés számomra, hogy az aktuális sérülésemmel döntőbe tudtam kerülni. Megértem, a versenynek nagy attrakció, hogy Amelie-vel találkozom a fináléban, de nekem nem számít annyira sokat. Nem úgy tekintek rá, mint egy visszavágóra az Australian Openért. Azt a meccset nem tudtuk befejezni, mert megsérültem"- magyarázta még szombat este Kim Clijsters, szinte előre megmagyarázva, sejtetve, hogy mi történik a döntőben.

A belga világelső vasárnapig tizenkétszer mérkőzött Amelie Mauresmóval és ugyan nyolcszor ő volt a jobb, viszont a két legutóbbi meccsüket, tavaly novemberben, Los Angelesben és az idén januárban, Melbourne-ben, a Genfben lakó francia nyerte.

"Sokkal könnyebben veszem a dolgokat, amióta győztem a világbajnokságon és az ausztráliai Grand Slamen. Végre a legnagyobb versenyek serlegeiből is vannak már a gyűjteményemben, így ami még hozzájön az ráadás. Az eredmények azt mutatják, jó úton járok"- mondta még a héten Mauresmo.

Nos, a nyilatkozatok alapján egyáltalán nem meglepő, ami vasárnap délután a zsúfolásig megtelt (közel 15 000 néző) antwerpeni sportpalotában történt. Amelie Mauresmo, a hazai közönség nem kis bánatára három játszmában, 1 óra 48 perc alatt jobbnak bizonyult a belgák büszkeségénél.

Az első szett elvesztése nem hozta zavarba a végig magabiztosan teniszező gallt, aki a második felvonásban 1:2-ről fordított 5:2-re és a döntő játszmában is visszaverte Clijsters minden próbálkozását. Miután Mauresmo másodszor győzött Antwerpenben, ha jövőre is nyer, övé lesz a 275 karátos, 1702 briliáns díszítette teniszütő. Most, csakúgy, mint egy hete 95 500 dollárral lett gazdagabb.

A kérdés most már egyre inkább úgy szól, ki állítja meg a menetelő franciát. Mauresmo nem pihen: a jövő héten Dubaiban indul az egymillió dolláros viadalon. Az újabb trófea megszerzése nem lesz egyszerű, mert a mezőny pazar (Lindsay Davenport, Justine Henin-Hardenne, Martina Hingis, Marija Sarapova és még hét orosz is ott lesz) de a trónra kerüléshez a döntőbe jutás is elég neki.

Amelie idei teljesítményéről még egy beszédes szám: a 2006-os hivatalos pénzdíja már átlépte az egymillió dollárt, ilyen rövid idő alatt ez még nem sikerült senkinek a női teniszben. Dubai mellett még két városban, Memphisben és Bogotában folytatódik a Tour. Biztató, hogy két magyar is főtáblás, a héten Indiában remekül szerepelt Czink Melinda az Egyesült Államokban folytatja, Szávay Ági pedig Kolumbiában fért fel utolsóként az indulók közé.

WTA-torna, Antwerpen (600 ezer dollár), döntő:
Mauresmo (francia, 2.) - Clijsters (belga, 1.) 3:6, 6:3, 6:3

WTA-torna, Bangalore (175 ezer dollár), döntő:
Santangelo (olasz, 3.) - Kostanic (horvát, 6.) 3:6, 7:6 (7-5), 6:3

ATP-torna, Marseille (600 ezer dollár), döntő:
Clément (francia) - Ancic (horvát, 6.) 6:4, 6:2

ATP-torna, Buenos Aires (420 ezer dollár), döntő:
Moyá (spanyol, 5.) - Volandri (olasz, 6.) 7:6 (8-6), 6:4

Siklós Erik