Társoldalunk:

Ki a legtehetségesebb magyar sportoló?

2006.02.21. 13:42

Tóth Orsolya a showtánc jeles képviselője, 22 esztendős, edzője Dr. Faluvégi András.

- Hogyan kerültél kapcsolatba a showtánccal?
- Tánciskolába hatéves koromba irattak be a szüleim, két év múlva bekerültem egy egyesületbe, lett egy partnerem s így kezdtem el versenyezni. Folyamatos külföldi versenyzéseknek köszönhetően kerültünk be a legjobb 40 páros közé. A magyarországi salsa-fesztivál győztesei lettünk.

- Meg lehet élni a versenyzésből?
- Nagyon nehéz, mivel szubjektív a sportág. Magyarországon talán még egy fokkal nehezebb, mivel kevésbé közismert sportról van szó. Úgy, hogy nincs akkora támogatás, a világ élvonalával nagyon nehéz felvenni a versenyt, viszont képezni magunkat sokszor külföldi magánórákon tudjuk. Ha valaki erre teszi rá az életét s profi szinten csinálja, akkor meg lehet belőle élni.

- Mennyiben lenne nagy segítség az egymillió forintos ösztöndíj?
 - Óriási segítség lenne, a világ egyik legdrágább sportjáról van szó, a ruhák, cipők, magánórák, az utazások mind saját költséget képeznek. Az idei Grand Slam-versenyekre (Olaszország, Spanyolország, Oroszország, Németország, Amerika, Ausztrália) például ki tudnánk jutni a segítségével. A szövetség nem támogatja a nemzetközi versenyeket sem.

- Mire számítasz az idei esztendőben?
- Minél eredményesebbek szeretnénk lenni, minél több versenyre kijutni. Stabil nemzetközi elismertséget szeretnénk szerezni.

- Mi a sportolói álmod a jövőt tekintve?
- Világbajnokságon a legjobb 12-ban vagy a legjobb 6-ban táncolni, illetve ami nagyon sok munka, de talán a legjobb érzés, hogy a vb-n a magyar himnusz szóljon - Közép-Európa-bajnokságon ebben már volt részünk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK