Társoldalunk:

Ki a legtehetségesebb magyar sportoló?

2006.02.21. 13:42

Bene Barnabás atléta 20 esztendős, edzője Fogarasi Sándor.

"1998-ban, amikor általános iskola hatodik osztályba jártam, eljött egy edző testnevelésórára, és levitt a pályára. Nagyon nem szerettem járni edzeni, szívesebben lógtam a barátokkal, de aztán 1999-ben anyukámék azt mondták, hogy vagy keményebben tanulok, vagy lejárok edzeni. Így lejártam. Úgy 2001-től kezdtem azt érezni, hogy folyamatosan közeledek a jobbakhoz, és 2002-ben megnyertem Münchenben egy válogatott viadalt, innen pedig már beindult minden, jöttek a jobbnál jobb eredmények."

S hogy mennyire nehéz egy viszonylagos peremsportágban érvényesülni, s meg lehet-e élni belőle? A fiatal sportoló szerint: "igen, meg lehet élni belőle, és leginkább azért, mert van egy olyan előnyük a hosszútávfutóknak, hogy egész évben tudnak versenyezni, nyáron pályán, tavasszal és ősszel utcán, télen mezőn. Én nagyon sokat versenyzek külföldön, ahol nagyon elismerik ezt a sportágat, nagyon magas színvonalon űzik".

Bene Barnabás 2006-os várakozásairól is mesélt. "Elsősorban ki akarok jutni a felnőtt Európa-bajnokságra, és ott döntőbe kerülni. Ide tartozik még télen a felnőtt mezei Eb, itt is minél előrébb végezni, és felhívni magamra a figyelmet, hogy tudok együtt futni a legjobb felnőttekkel is. Szeretném az egyéni eredményeimet megjavítani, s ezzel a ranglista elején szerepelni. A külföldi vérkeringésbe még jobban szeretnék beleolvadni, és 2000 méteren felnőtt országos csúcsot futni."

"Az álmom, hogy híres és jó sportoló legyek, és minél több helyre eljuthassak, 'beversenyezzem' az egész világot, és vágyam, hogy meglehessenek ezekhez a kellő támogatások, anyagi viszonyok!"

De ebben vajon mennyiben lenne nagy segítség az egymillió forint? "Meg szeretném teremteni magamnak a megfelelő körülményeket a sportoláshoz, ne kerüljek hátrányba a többi külföldi élsportolóval szemben, s ezáltal egyenlő esélyekkel indulhassak. Ezért nagyon örülnék, ha megkaphatnám ezt az összeget."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK