Társoldalunk:

Ki a legtehetségesebb magyar sportoló?

2006.02.21. 13:42

Krajcsák Márk fallabdázó idén lesz 23 éves, mestere Colin White.

"Édesapámék kezdték el a sportot, majd egyszer lerángattak magukkal, én pedig egyből ott ragadtam. Tizenegy évesen már tudtam, hogy ez az én sportom. Pár évre rá már országos bajnok voltam magasabb korosztályokban is, majd 18 évesen harmadik lettem a junior-világranglistán. Most 22 esztendős vagyok és 79. a világon. Kimagasló eredményeket kell elérni ahhoz, vagy valaki megélhessen ebből a sportágból - nemzetközi és hazai szinten egyaránt. Pontosan amiatt, mert kevésbé ismert a sportom, sokkal nehezebb érvényesülni. Ha sikerül az eredményeimmel felhívni magamra a figyelmet, akkor a sportágam is ismertebb lesz, és több pénz is lesz benne" - avatott be a fallabda és saját titkaiba Krajcsák Márk.

"Ez az év fontos számomra. Úgy tervezem, hogy idén a legjobb 50 játékos közé kerülök. Ezen dolgozunk edzőimmel: Colin White-tal és Altvater Csabával. Júniusban Budapesten lesz az egyéni Európa-bajnokság, ahol végre dobogóra szeretnék állni, valamint az egyetemista vb, ahol ugyancsak hasonló céljaim vannak.  Fontos számomra az is, hogy idén PSA Tour-versenyt tudjak nyerni, amin eddig az ezüstérmem volt a legelőkelőbb helyezésem (január, Hithercroft Open, Anglia). Szeretnék bekerülni a világ legjobb 10 játékosa közé, amire reális esélyem van. Ezenkívül szeretném, hogy a sportom és én nagyobb nyilvánosságot kapjunk, ismertté válhassunk. Ezt is fontos célomnak tartom, hiszen sportolói pályafutásomat követően szeretném átadni az összes megszerzett tapasztalatomat a következő generációnak. A legnagyobb álmom pedig, hogy végre a squash is olimpiai sporttá váljon, hiszen már régóta ott lenne a helye. Olimpiát nyerni pedig minden sportoló legnagyobb vágya" - mondta el céljairól és álmairól a kitűnő fallabdázó.

S hogy mennyiben lenne segítségére a hétszámjegyű ösztondíj? "Mindenképpen segítene, hiszen három szponzorom nélkül még versenyekre sem jutnék el. Úgyhogy ezt a pénzt is természetesen a versenyzésemre költeném, hiszen ebben van a jövőm, és még hosszú az út..."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK