Vágólapra másolva!

Budapestre érkezik a női kardvívás világelitje

Az idei harmadik felnőtt vívó Világkupa-versenyre kerül sor a hétvégén, Magyarországon: pénteken és szombaton a női kardozók egyéni viadalát, majd vasárnap a szakág képviselőinek csapatküzdelmeit rendezik a budapesti Nemzeti Sportcsarnokban, illetve a mellette található Tornacsarnokban - a nevezések alapján rendkívül erős mezőny részvételével.

Forrás: [origo] Nézze meg a sajtótájékoztatóról készült tudósításunkat!

Huszonkét ország 111 vívója lép majd pástra a HVB Bank Grand Prix viadalon, amelyen a hagyományos Világkupa-versenyekhez képest kétszeres pontokat lehet szerezni. A magas színvonal garanciája, hogy a világranglista első tizenhat helyezettje egytől egyig jelezte részvételi szándékát.

Nébald György, a fegyvernem szövetségi kapitánya az esemény szerdai sajtótájékoztatóján annak a reményének adott hangot, hogy az elmúlt évi szerepléshez hasonlóan magyar kardozó is tagja lesz majd a nyolcas döntőnek. Egy éve Nagy Orsolya ötödik, Sznopek Gabriella pedig hatodik volt.

Ők most is eséllyel szállnak harcba az előkelő helyezésekért, akárcsak a hazaiak közül - világranglistás helyezése (15.) alapján - egyedüliként kiemelt Csaba Edina, aki 15 külföldi riválisával együtt csak szombaton kapcsolódik be a küzdelmekbe.

A program pénteken 9 órakor a selejtezővel kezdődik, majd szombaton 9-től a 64-es tábla küzdelmeivel folytatódik a Tornacsarnokban. A nyolcas döntő szombaton 14:30-kor kezdődik a Nemzeti Sportcsarnokban.

A vasárnapi csapatversenyben 14 együttes lesz érdekelt. A program 9 órakor indul, a bronztalálkozóra 16, a döntőre 17:30-kor kerül sor. Az előcsatározásoknak a Tornacsarnok, az érmes küzdelmeknek a Nemzeti Sportcsarnok lesz a helyszíne.

A sajtótájékoztató keretében jutalmazták az elmúlt év - korábban megválasztott - legjobbjait.

A díjazottak:
Knapek Edina (női), Nemcsik Zsolt (férfi), Varga Dóra (junior), Peterdi András (kadett), Krajnyák Zsuzsa (kerekesszékes), Bernát Zoltán (edző), Varga József (junior edző), Danka Sándor (kadett edző), női párbajtőrválogatott (csapat), Honvéd-Human Rent (szakosztály), Kaposvári Zsolt (versenybíró), Gödöllői EAC (legeredményesebb utánpótlás szakosztály).