Vágólapra másolva!
Asafa Powell, a 100 méteres férfi síkfutás jamaicai világcsúcstartója azt ígéri, hogy megdönti 9.77 másodperces rekordját, csak még azt nem tudja, mikor.

A sprinter akkor beszélt erről, amikor megérkezett Melbourne-be, ahol a brit Nemzetközösségi Játékok versenyeit tartják. "A földkerekség leggyorsabb embere vagyok, s képesnek tartom magam rá, hogy 9.77 másodpercnél is hamarabb tegyem meg a távot" - mondta Powell, hozzátéve, hogy egyedül a csúcsdöntés időpontjában nem lehet biztos.

"Nem készültem még fel tökéletesen, ezért vannak kétségeim a pontos dátumot illetően, de hogy megjavítom a csúcsomat, az egészen bizonyos!" - nyilatkozta a villámlábú atléta, akinek a jelek szerint nincs baj az önbizalmával sem.

Powell a volt brit gyarmatbirodalom országainak ausztráliai sportcsúcstalálkozóján mindenképpen nyerni akar, mert e nemzetközi viadalról még nincs aranyérme. De azért is igyekeznie kell a sprinttávon, mivel több korábbi, kiemelkedő atlétikai eseményen is adós maradt az igazán kiugró teljesítménnyel: például a 2003-as, párizsi világbajnokság elődöntőjében korai rajt miatt kizárták, a 2004-es athéni olimpián pedig be kellett érnie az ötödik hellyel. A tavalyi helsinki vb-n pedig sérülés miatt nem indult.