Vágólapra másolva!
Negyedik helyen végzett a magyar válogatott a Körcsarnokban rendezett kötöttfogású birkózó csapat Világkupán, mivel vasárnap, a bronzcsatában kikapott Kuba legjobbjaitól. Az aranyérmet a törökök szerezték meg.

Rosszul indult magyar szempontból az összecsapás, hiszen Módos Péter (55 kg) vereséget szenvedett riválisától. Nem volt idő azonban keseregni, mert következett a párharc legizgalmasabbnak ígérkező összecsapása, az 55 kg olimpiai bajnoka, Majoros István és a 60 kg athéni ezüstérmese, Roberto Monzon között, amelyen végül a szombati csoportmeccseket egy győzelemmel és egy vereséggel záró magyar klasszis taktikusan birkózva leléptetéssel nyert.

Majoros mérkőzését követően két vereség következett, Lőrincz Tamás (66 kg) és Horváth András (74) is vesztesen hagyta el a szőnyeget. A világbajnoki bronzérmes Bárdosi Sándor (84) ugyanakkor szombati produkciójával ellentétben kitűnően teljesített, és simán nyerte meccsét.

A 96 kilósok küzdelme előtt az volt a kérdés, hogy a sérült Virág Lajost helyettesítő Kiss Balázs megőrizte-e egy nappal korábbi formáját és sikerül-e harmadik találkozóját is megnyerni a csapat-világbajnokságnak is nevezett viadalon. Nos, Kiss ismét remekelt, így száz százalékosan zárta a tornát.

Az utolsó meccsen az ötszörös világbajnoki ezüstérmes Deák Bárdos Mihály helyett szőnyegre lépő Branda Gyulára a tavalyi budapesti vb-t imponáló magabiztossággal megnyerő kubai nehézsúlyú (120 kg), Mihajil Lopez várt, aki hozta a papírformát, és nagyon simán nyert. Ez pedig azt jelentette, hogy a Vk-címvédő kubaiak 16-12-re győztek, és megszerezték a bronzérmet.

A döntőben a törökök nagy csatában, 16-14-re múlták felül az oroszokat. Az ötödik helyen a Koreai Köztársaság, a hatodikon Bulgária válogatottja végzett.

A végeredmény:
1. Törökország
2.. Oroszország
3. Kuba
4. Magyarország
5. Koreai Köztársaság
6. Bulgária.

(MTI)