Társoldalunk:

Pavuk kiesett, Sebestyén szerencsével jutott tovább

2006.03.24. 23:21

Bár az original program után vezető Denkova, Sztavijszki bolgár páros a kűrben csak a harmadik helyen végzett, a rendkívül izgalmas versenyben megnyerte a világbajnokságot. A végelszámolásnál az első és az ötödik helyezett között kevesebb, mint négy pont volt a különbség. A második helyen a hazai közönség előtt szereplő Dubreuil, Lauzon, a harmadikon az olimpiai ezüstérmes amerikai Belbin, Agosto duó végzett.

A torinói ötkarikás játékokon győztes, s címvédő orosz Navka, Kosztomarov páros már visszavonult, nem indult a vb-n. Denkováék eddigi legjobb eredménye a 2004-es vb-ezüstjük volt, Torinóban csak az ötödik helyen végeztek.

"Nagyon régóta vártunk erre a pillanatra, de keményen meg is dolgoztunk a sikerért. Azt hiszem, Bulgáriában most mindenki ünnepel, s biztos vagyok benne, hogy ez a történelmi aranyérmünk nagy lökést ad nálunk a műkorcsolyázásnak" - utalt Denkova arra, hogy a sportág első bolgár vb-aranyát szerezték.

Hoffmann Nóra és Elek Attila drámai közjáték után tartotta meg az original program után elfoglalt 18. helyét. A második jégre lépő csoport bemelegítésénél a japán Watanabe, Kido japán páros emelés közben hátulról nekikorcsolyázott Hoffmann Nórának, s Watanabe korcsolyájának éle súlyosan felsértette a magyar lány hátát és karját.

Párosunk ráadásul a csoportban rögtön elsőként következett, s a vérzéscsillapítás és a sebek ellátás után csak a harmadik szólításra tudott jégre lépni - a közönség biztató tapsvihara közepette. A könnyeivel küszködő Hoffmann hősiesen helytállt, s párosunk megőrizte a 18. helyezését.

Eredmények, jégtánc:
1. Denkova, Sztavijszki (bolgár) 199,14
2. Dubreuil, Lauzon (kanadai) 198,69
3. Belbin, Agosto (amerikai) 196,74
4. Drobiazko, Vanagas (litván) 195,87
5. Delobel, Schoenfelder (francia) 195,44
6. Chait, Sakhnovski (izraeli) 181,29
... 18. Hoffmann Nóra, Elek Attila 150,78.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK