Vágólapra másolva!
Július 31-én kezdődik a 33. Tour de Hongrie, hazánk legnagyobb kerékpárversenye. A nemzetközi viadalon a versenyzőkre a veszprémi prológot követően hat kemény szakasz vár. A közel 900 kilométeres "száguldás" Újbudán fejeződik be: augusztus 6-án a fővárosban lesz a befutó.

A 33. Tour de Hongrie szervezői (Vuelta Kft.) bíznak abban, hogy a rendezés körül lezajlott - a sajtóban is visszhangot kapott- jogi természetű viták ellenére is a hagyományoknak megfelelő, színvonalas és professzionális versenyre kerül sor.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) tavaly szeptemberben véglegesített versenynaptárában a Tour de Hongrie második kategóriás versenyként szerepel (UCI 2.2), és ahogyan eddig is, a Vuelta Kft. szervezésében. Az UCI honlapján korábban megjelenő adatváltozásokkal kapcsolatos félreértések tisztázódtak.

Ezzel minden probléma elhárult, és a kerékpársport rajongói biztosak lehetnek abban, hogy Veszprémből elindul majd a nemzetközi, három földrészről és több mint 10 ország versenyzőiből álló karaván. Remélhetően a magyar sportolók idén is kitesznek magukért, és tovább öregbítik a magyar kerékpársport hírnevét.

Forrás: Sportpiac

A mezőny Veszprém, Balatonfüred, Balatonföldvár, Kecskemét, Csongrád, Szeghalom, Tiszafüred, Mezőkövesd, Gyöngyös, Kékestető és Újbuda érintésével halad majd.

A verseny korábbi sikereinek is köszönhetően négyszeres túljelentkezés okoz fejtörést a szervezőknek, ami egyben arra is garanciát jelent, hogy idén is színvonalas mezőny, a világ kerékpársportját reprezentáló csapatok érkezésére számíthatunk.

A szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy idén is kerékpáros világsztárokat köszönthessünk Magyarországon, amilyen volt tavaly a német országúti bajnok Gerald Ciolek vagy az olimpiai bajnok Robert Bartko és Guido Fulst.