Társoldalunk:

Federer megvédte címét Key Biscayne-ben

2006.04.02. 22:42

A címvédő Roger Federer diadalmaskodott a Key Biscayne-i tenisztornán, a Mestersorozat második állomásán, miután a döntőben három nagyon szoros játszmában, 2 óra 56 perc alatt győzött a horvát Ivan Ljubicic ellen.

A két teniszező szinte mindent bemutatott a játék szépségéből, és a svájci világelső végül azzal nyert, hogy a kritikus helyzetekben rendre ő hozta a pontokat.

Roger Federer pályafutása 37. ATP-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben. A Mestersorozat első versenyén, két hete Indian Wellsben szintén ő diadalmaskodott.

"Roger egy picivel jobb volt, de ez éppen elég volt a sikerhez" - mondta Ljubicic. "Ivan nagyon keményen harcolt" - így Federer, aki 533 350 dollárt kapott győzelméért.  

Eredmény, döntő:
férfiak (3,45 millió dollár összdíjazás):
Federer (svájci, 1.) - Ljubicic (horvát, 6.) 7:6 (7-5), 7:6 (7-4), 7:6 (8-6)

A női versenyt az orosz Szvetlana Kuznyecova nyerte.

* * *

Nagy Kyra nyerte a magyar döntőt a 25 ezer dollár összdíjazású mexikói női ITF-tenisztornán. A második helyen kiemelt Nagy a kisebb sérüléssel bajlódó Gubacsi Zsófiát verte a viadal fináléjában. A két magyar versenyző kettőse a párosok döntőjében is érdekelt volt, ott azonban - a magyar küldöttségtől származó információ szerint - az első elvesztett játszma után Gubacsi sérülése miatt feladta a küzdelmet, így a Voracova és Mezak alkotta cseh, horvát duó győzött.

KAPCSOLÓDÓ CIKK