Vágólapra másolva!
A budapesti Tornacsarnokban szerdán rendezik meg a csapatbajnokság első fordulóját, ami felvezetése a hét végi országos bajnokságnak. Az ob pedig az utolsó hazai válogató az április 27-május 7. közötti görögországi - a színhely Vólosz - Európa-bajnokságra.

Az országos bajnokságon a férfiak mezőnyében Fazakas Csaba szövetségi kapitány szerint a válogatott kerettagok közül Horváth Csaba és Hetrovics Marcell közül kerülhet ki az összetett verseny aranyérmese. Ám elképzelhető, hogy Hetrovics saroksérülése miatt talajon és nyújtón nem indul, erről az orvosok és maga a versenyző dönt, várhatón csak pénteken. Ami a szerenként döntőket illeti, lólengésben az Európa-bajnok, vb-4. és a cottbusi Világkupán győztes Berki Krisztián abszolút favorit.

"Továbbra is csak a lólengésre koncentrálok, így a csb-n és az ob-n is csak ezen az egy szeren indulok. A többit nem is akartuk kockáztatni az Eb előtt. Legalább olyan jó gyakorlaton szeretnék bemutatni, mint a szerbajnokságon sikerült" - nyilatkozta Berki Krisztián.

A vb-bronzérmes, de az Eb-t sajnos kihagyni kényszerülő Gál Róbert sérülésével talajon és ugrásban többen is nyerhetnek, mint ahogyan korláton és nyújtón is. Gyűrűn viszont borítékolhatóan Király Roland és Fekete Levente vív párviadalt az aranyéremért.

A női összetett versenyében a cottbusi Világkupán talajon kellemes meglepetésre negyedik helyen végzett Gombás Laura, valamint az athéni olimpián részt vett Szarka Krisztina között dőlhet el az elsőség, s kettőjük nagy versenyét hozhatja a lóugrás és a talaj döntője is. Felemás korláton Draskóczy Imre szövetségi kapitány Korcsmáros Enikő győzelmét tartja a legvalószínűbbnek. Gerendán nincs egyértelmű favorit.

"Gombás személyében a fiatalság és az anyagerő, míg Szarkáéban a rutin és a tapasztaltság csap össze az ob-n. A bajnokság után egyébként a csapattal már húsvét vasárnap indulunk a tatai edzőtáborba, a lányoknak ugyanis a húsvéti sonka helyett a súlyuk megtartására van szükségükre" - szögezte le Draskóczy Imre.

A Tornacsaronkban sorra kerülő csb és ob programja:
szerda, 16 óra: férfi és női csapatbajnokság
péntek, 16 óra: férfi és női egyéni összetett országos bajnokság
szombat, 10.30: férfi és női országos bajnokság, szerenkénti döntők

Fábik Tibor