Vágólapra másolva!
A férfiaknál meglepetésre az FTC, a nőknél viszont - a papírformának megfelelően - a Békéscsaba nyerte a tornászok csapatbajnokságának első fordulóját. Lólengésben az Európa-bajnok Berki Krisztián hibázott, kétszer is leesett a szerről.

A csapatbajnokság első fordulójában szerda délután a budapesti Tornacsarnokban a férfiaknál a Honvéd (Fekete Levente, Király Roland, Szalontai István, Marján Péter, Csuka Zoltán) tűnt a legesélyesebbnek, de az FTC (Czingli László, Horváth Dávid, Hetrovics Marcell, Szilágyi András, Putirka Dávid) ötösfogata hajszállal, 0,6 ponttal többet gyűjtött. A harmadik helyen a KSI végzett, soraiban a lólengésben Európa-bajnok és vb-negyedik Berki Krisztiánnal. Az idei lyoni Világkupán ezüst-, a cottbusin pedig aranyérmes versenyző ezúttal nem tudta sikeresen bemutatni gyakorlatát - amely az anyagerőt tekintve a lólengésben a legerősebb a kontinensen -, kétszer is lesett a szerről.

- Az elmúlt hetekben kifejezetten stabil formában versenyzett, most mi történt? - kérdeztük Berki Krisztiánt
- A sorsolás úgy hozta, hogy a KSI éppen lólengésben zárta a versenyt, s mivel én más szeren nem indultam, a bemelegítés után majdnem két órával kerültem csak sorra. Ám nem akarom erre fogni, hogy hibáztam, mert ilyenre máskor is volt már példa... Az a helyzet, az edzéseken leginkább már arra helyezem a hangsúlyt, hogy minél szebb gyakorlatot mutassak be, és ezáltal gyorsabban kell körözni a lovon. Most élesben is megpróbáltam, de sajnos nem sikerült.

- Ráadásul kétszer is leesett a lóról...
- Ez engem is rettenetesen bosszant, mert ehhez egyáltalán nem vagyok hozzászokva. Mostanában nem jellemző rám, hogy hibázom, így már az is megzavart, amikor először leestem. Persze illett volna annyira összekapnom magam, hogy másodszorra már ne rontsak. Ám azt mondom, inkább most történjen ilyesmi, mint majd az Eb-n. Ígérem, hogy hét végén az országos bajnokságon jobban fogok koncentrálni.

- A gyakorlata után hosszabban elbeszélgetett az edzőjével. Mi volt Kovács István reakciója?
- Tulajdonképpen csak a szokásos. Ha szépen sikerül a gyakorlatom, akkor örül, ha elrontom, akkor nem örül. Most egyáltalán nem örült, mint ahogyan én sem vagyok boldog.

A nőknél a címvédő békéscsabaiak (Korcsmáros Enikő, Balázs Beatrix, Böczögő Dorina, Kékegyi Adrienn, Kékegyi Szabina) a papírforma szerint nyerték a fordulót.

Csapatbajnokság, 1. forduló,
férfiak:
1. FTC-Ybl 256,5 pont
2. 2. BHSE 255,9
3. 3. KSI SE 250,5

nők:
1. Hungarotel TC Békéscsaba 208,7
2. Delfin SI SE Szombathely 201,2
3. KSI SE 185,6

Fábik Tibor