Vágólapra másolva!
A német Universum istálló rágalmazás miatt bírósági végzést foganatosított Chris Byrd, a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) nehézsúlyú világbajnoka ellen.

Erdei Zsolt klubja azt kifogásolta, hogy az amerikai klasszis szerint az akkor még a hamburgiakat erősítő Vlagyimir Klicsko kesztyűje 2000-es címmérkőzésük során valamilyen vegyi anyaggal volt bekenve, amitől bedagadt a szeme és az arca. A berlini ítélőszék határozata értelmében a tengerentúli ökölvívó a jövőben nem ismételheti meg nyilvánosan vádját.

Byrd szombaton ismét szembeszáll az ukrán óriással Mannheimben. Öt és fél évvel ezelőtt vívott csatát Klicsko nyerte meg egyhangú pontozással, visszaszerezve a családnak a WBO világbajnoki címét, amelyet bátyja, Vitalij sérülés miatt veszített el Byrd ellen.

A papírforma ismét Klicsko győzelmét ígéri, Byrd azonban úgy nyilatkozott, kifejezetten szereti, ha esélytelenkénnek könyvelik el egy-egy mérkőzés előtt. "Klicsko csak egy nagydarab fickó, aki abból él, hogy állandóan lefogja az ellenfelét, nem is boksz az, amit csinál" - jellemezte ellenfelét az amerikai, aki tervei szerint az első olyan bokszoló lesz, aki elmondhatja magáról, hogy mindkét Klicsko skalpját begyűjtötte. "Végig fogom kergetni a ringen, mint egy kisegér a majrés elefántot" - ígérte meg a címvédő, akinek saját győzelmébe vetett hite azért nem tűnik teljesen őszintének, hiszen annak idején éppen arra hivatkozva szakított Don Kinggel, hogy a promóter bele akarja kényszeríteni őt egy Klicsko elleni mérkőzésbe.

Az összecsapást a Sport 2 szombaton 22.45-től élőben közvetíti.

MTI / [origo]