Vágólapra másolva!
A magyar nőitenisz-válogatott sikerrel mutatkozott be a Fed-kupa Euro-afrikai zóna I. csoportjának első fordulójában, miután nagy csatában legyőzte a jóval esélyesebb bolgár együttest Plovdivban.

A C jelű kvartett első mérkőzésén Czink Melinda viszonylag simán kikapott a házigazdák legjobbjától, Cvetana Pironkovától, majd Nagy Kyra nagy küzdelemben legyőzte Dimana Krasztevicset, s ezzel kiegyenlítettek a magyarok.

"Az ellenfelem 6:3-ra nyerte az első játszmát és a másodikban már 5:2-re vezetett, de nem adtam fel. Nagyon sokat jelentettek számora Juhász Gábor kapitány okos tanácsai" - mondta a mérkőzés után nagy Kyra.

A mindent eldöntő párosban a Nagy, Németh Virág duó két sima szettben bizonyult jobbnak a Pironkova, Marija Penkova kettősnél.

Juhász Gábor csapata szerdán Ukrajnával mérkőzik, a négyes csoportban még a britek szerepelnek.

A plovdivi viadalon 17 együttes három négyes és egy ötös csoportban játszik, majd a négy csoportgyőztes párharcában dől el, hogy melyik két alakulat küzdhet a Világcsoport II-be jutásért.

Ezzel a sikerrel a magyarok megszerezték első győzelmüket a Fed Kupában Bulgária ellen: a korábbi három mérkőzést ugyanis a bolgárok nyerték.

Eredmény:
Fed Kupa Euro-afrikai zóna I. csoport:
Magyarország - Bulgária 2-1
Czink - Pironkova 3:6, 4:6
Nagy - Krasztevics 3:6, 7:6 (7-2), 6:3
Nagy, Németh - Pironkova, Penkova 6:3, 6:1.

A csoport másik mérkőzésén:
Nagy-Britannia - Ukrajna 3-0
Baltacha - Bondarenko 6:3, 6:0
Keothavong - Antipina 6:7, 6:2, 6:0
Baltacha, Curran - Antipina, Bondarenko 6:4, 6:4.