Vágólapra másolva!
Bjärne Riis úgy véli, Jan Ullrich "abszolút katasztrofális formában van", így az elmúlt hét alkalommal győztes Lance Armstrong visszavonulása ellenére esélye sincs megnyerni a Tour de France-t, a világ leghíresebb országúti kerékpáros körversenyét.

"Teljesen világos, hogy nem szeret a nyeregben ülni, ezért nem tudom megérteni, miért akar kerékpáros lenni. Elvesztegeti a tehetségét. Egyre kevésbé hiszek benne" - mondta egykori csapattársáról a dán CSC együttesének igazgatója.

Riis ugyanakkor nem bánja Ullrich (T-Mobile) gyengélkedését, hiszen így saját csapatából az olasz Ivan Bassónak nagyobb esélye lesz az amerikai fenomén örökébe lépni.

Riis 1996-ban diadalmaskodott a francia körversenyen, majd egy év múlva segítőjének, az akkor feltörekvő Ullrichnak "szabad utat" adott, mivel láthatóan jobb formában volt nála. A német élt is a lehetőséggel, megnyerte a Tourt, majd 1999-től hét éven át Armstrong uralkodott, Ullrich pedig négyszer lett mögötte második, míg 1998-ban Marco Pantani előzte meg.