Vágólapra másolva!
Az év legfontosabb asztalitenisz-világversenye április 24-én kezdődik, és május elsején fejeződik be Brémában. Az északnémet város rutinos rendezőnek számít, legutóbb 2000-ben bonyolított le nagy pingpongviadalt, akkor az Európa-bajnokságnak adott otthont a hatalmas AWD Dome sportcsarnok. Ráadásul az Európa-bajnokság a magyarok számára is igen emlékezetes maradt, hiszen a Bátorfi Csilla vezette női válogatott a németek elleni döntőben szerzett aranyérmet, miként a Bátorfi-Tóth Krisztina páros is Európa-bajnok lett.

Azóta sok minden megváltozott a magyar asztalitenisz háza táján. Mást ne is említsünk, 1984 óta ez lesz az első olyan világverseny, amelyen Bátorfi Csilla nem szerepel a női válogatottban. A csapat vezéregyénisége ezúttal Tóth Krisztina (Busenbach) lesz, aki mellett a Statisztika versenyzője, Póta Georgina, a nála is fiatalabb, még ifjúsági korú, szintén Statisztikás Li Bin, valamint a Postás-MATÁV versenyzője, Lovas Petra alkotja a válogatottat.

Bár együttesünk a legutóbbi, dohai csapatvébén a nyolcadik helyen végzett, ennek az eredménynek a megismétlése hatalmas bravúr lenne a magyaroktól. Már csak azért is, mert a sorsolás nem kedvezett: a csoportellenfelek között három ázsiai gárdát is találunk. Hongkong, Észak-Korea és Tajvan ellen nagyon nehéz dolga lesz a magyaroknak, a másik két európai vetélytárssal (Franciaország, Lengyelország) szemben azonban lehet keresnivalójuk Tóthéknak.

Ami a magyar férfiválogatottat illeti, a Harczi Zsolt szövetségi kapitány által vezetett csapat - Fazekas Péter (Langenlois), Jakab János (BVSC), Pázsy Ferenc (Plüderhausen), Zwickl Dániel (Kapfenberg) - szép pillanatokkal is megörvendeztetheti a sportág rajongóit.

A férfiak az első három játékos világranglistás helyezése alapján a 26. kiemeltek lettek, azaz a második kategóriában a második kiemelési pozíciót kapták Spanyolország mögött. A csoportellenfelek közül Szlovénia és Portugália tűnik a legerősebbnek, de jó játékkal ezek a gárdák is legyőzhetők. Rajtuk kívül két csapat jutott ellenfélül az ötödik kontinensről (Ausztrália és Új-Zéland), a hatodik ellenfél pedig Észtország lesz.

A világbajnokságon az első kategória 1-18. helyezettje automatikusan résztvevője lesz a 2008. évi csapat-világbajnokság (Kuangcsu, Kína) első kategóriájának, míg a második kategória 1-2. helyezettje magasabb osztályban biztosítja a helyét, függetlenül a játékosok majdani világranglistás helyezésétől.