Vágólapra másolva!
A brémai asztaliteniszcsapat-világbajnokság harmadik napján elvesztette veretlenségét az eddig százszázalékos magyar férfiválogatott: Pázsy Ferencéket Szlovénia gárdája verte 3-2-re. A mérkőzés több mint 3 órán keresztül tartott, s egy kivételével valamennyi összecsapás öt szettben dőlt el. A délelőtti vereség után az esti mérkőzésen sem tudott nyerni a csapat: a portugálok 3-1-re verték Jakab Jánosékat, akik így valószínűleg a harmadik helyen jutnak tovább a csoportból.

A délelőtti mérkőzés előtt a magyar szakvezetés úgy gondolta, hogy a szlovénok legjobbja, Bojan Tokic minden bizonnyal két találkozót megnyer, tehát a másik három találkozót kell hozni. A számításba egészen az utolsó találkozóig nem is csúszott semmi hiba: Tokic előbb Jakab Jánost, később Pázsy Ferencet verte 3-2-re, miközben Pázsy a szlovénok védőjét, Lasant oktatta, s Zwickl Dániel is megtette a magáét, hiszen Mitya Horvattal szemben nyert 3-2-re.

A zárótalálkozón azonban Jakab János Lasannal szemben balszerencsés vereséget szenvedett. Az utolsó szettben a szlovén kezét Fortuna is fogta: Lasan szinte számolatlanul ütötte a csuszákat, miközben Jakab sokszor nem találta meg a helyes megoldást riválisa védőjátékával szemben. A végletekig kiélezett ütközetben a döntő szett 12-10-es szlovén győzelmet hozott, s ez azt jelentette, hogy a magyar válogatott 3-2-re kikapott.

A portugálok elleni mérkőzés előtt mindenki számolgatott, s arra a következtetésre jutott, hogy 3-0-s vagy 3-1-es magyar győzelem esetén első, míg 3-2-es siker esetén a második hely jut a magyaroknak a csoportban. A portugálok hamar szertefoszlatták a Harczi Zsolt vezette együttes álmait, hiszen előbb Freitas győzte le Pázsy Ferencet, majd Zwickl Dániel kapott ki Monteirótól. A harmadik mérkőzésen ugyan Jakab János könnyedén intézte el Apoloniát, ám a folytatásban Monteiro nem ismert kegyelmet, s újabb diadala a portugálok 3-1-es győzelmét jelentette.

férfiak, 2. Divízió, F csoport, 3. forduló:
Magyarország - Szlovénia 2-3
Jakab János - Bojan Tokic 2-3 (-6, 9, 10, -10, -6)
Pázsy Ferenc - Sas Lasan 3-1 (-6, 9, 12, 9)
Zwickl Dániel - Mitya Horvat 3-2 (-12, 5, 9, -7, 6)
Pázsy - Tokic 2-3 (7, -6, 8, -5, -10)
Jakab - Lasan 2-3 (-9, 6, -5, 6, -10)

4. forduló:
Portugália - Magyarország 3-1
Marcos Freitas - Pázsy Ferenc 3-1 (9, -9, 11, 5)
Joao Monteiro - Zwickl Dániel 3-1 (9, 6, -4, 8)
Tiago Apolonia - Jakab János 0-3 (-7, -4, -9)
Monteiro - Pázsy 3-0 (6, 8, 2)