Társoldalunk:

Vb-hatodik lett nőipingpong-csapatunk

2006.04.30. 12:52

A Tóth Krisztina, Póta Georgina, Lovas Petra, Li Bin összeállítású magyar női asztalitenisz-válogatott hatodik lett a brémai csapat-világbajnokságon, mivel az 1. osztály ötödik helyéért rendezett összecsapáson kikapott a Koreai Köztársaság együttesétől.

Téglás Péter szövetségi kapitány gárdája a helyosztón 3-1-re maradt alul az esélyesebbnek tartott ázsiaiakkal szemben, de összességében így is várakozáson felül teljesített.

A dél-koreaiak elleni csatában a magyarok egyetlen győzelmét Tóth szerezte, akit ezúttal a harmadik helyen szerepeltetett a kapitány. Ennek a döntésnek az volt az oka, hogy így Póta két meccset is játszhatott, az egyiket a világ jelenlegi legmagasabban jegyzett védőjátékosával, Kim Kjung Ah-val.

Kettejük összecsapása alatt szinte megállt az élet a brémai csarnokban, ahol poénról poénra egyre többen figyelték a fiatal magyar és a világranglistán kilencedik koreai játékát. Póta talán élete legnagyobb meccsét produkálta, hiszen döntő szettre kényszerítette ellenfelét. Ezen a vasárnapon még a rutin győzött a fiatalság felett, de a szakemberek szerint egy év múlva már nem biztos, hogy Kim Kjung Ah nyerne.

A magyar csapat az előkelő hatodik hellyel a második legjobb európai válogatott lett a vb-n.

nők, 1. osztály, az 5. helyért:
Koreai Köztársaság - Magyarország 3-1
Park Mi Jung - Póta Georgina 3-1 (3, -5, 7, 9)
Kim Kjung Ah - Lovas Petra 3-0 (8, 4, 10)
Li Hjang Me - Tóth Krisztina 0-3 (-8, -3, -9)
Kim Kjung Ah - Póta 3-2 (-8, 8, 6, -8, 8)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK