Vágólapra másolva!
Az idei évben sokan felkapták fejüket, mikor Deák Bárdos Mihály, ötszörös világbajnoki ezüstérmes, és Európa-bajnok nehézsúlyú birkózónk bejelentette, pihenésre vágyik, mert mentálisan elfáradt. A moszkvai Európa-bajnokságon sem indult el, de természetesen itthonról is nyomon követte a 120 kilogrammos sportoló az eseményeket.

"Végig az interneten lógtam és lestem az eredményeket" - kezdte az [origo]-nak Deák Bárdos. "Szurkoltam a többieknek, hiszen a felkészülést együtt végeztük el, meg aztán régóta jó cimborák vagyunk a válogatottnál."

- Gondolom a 120 kilogrammos mezőny izgatta a legjobban.
- Természetesen, és drukkoltam mindenkinek. Számomra is meglepetés volt Lőrincz Tamás győzelme, de nagyon örültem neki. Azért is szorítottam, hogy Branda Gyula is sikeres legyen a súlycsoportomban, ám sajnos nem úgy jött ki neki a lépés. Számomra a döntő is érdekes párosítást hozott, hiszen a 37 éves finn Ahokas és egy fiatal török csatázott az aranyéremért, mindkettejüket megvertem már. Sőt, a török Európa-bajnokot, Güzelt éppen idén, egy nemzetközi versenyen győztem le.

- Ezek szerint megbánta, hogy nem utazott?
- Sokat tipródtam rajta, de végtére azt mondom, hogy jól döntöttem, mert kipihentem magam, és újra ki vagyok éhezve a szőnyegre.

- Ez azt jelenti, újra csatasorba áll?
- Maximálisan. Júniustól megkezdem a feszített felkészülést a világbajnokságra, ami szeptember végén lesz Kínában. Addig pedig minden nemzetközi versenyen elindulok, tehát mondhatom azt, hogy visszatértem!

- Milyen reményekkel lép szőnyegre a felkészülés ideje alatt?
- Törekszem azt a munkamennyiséget elvégezni, ami mindig is jellemző volt rám. Semmit nem bízok a véletlenre. Újra dobogón szeretnék állni a világbajnokságon.

- Az ezüstérem gyűjteményét aligha kell gyarapítania...
- Ez így van, de annyira sűrű a mezőny, hogy arra is büszke lennék.

Tomka Tivadar