Társoldalunk:

Csonttörő szerény, Barrios magabiztos

2006.05.19. 14:52

Újabb neves sportoló kézlenyomatával bővült a Magyar Sportcsillagok Fala: ezúttal Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnoka tenyerelt a gipszmintába.

Az amatőrként világ- és Európa-bajnoki címig, valamint olimpiai bronzéremig jutott kiválóság a 138. azon világhírű magyar sportolók sorában, akiknek ilyen formában is emléket állítanak.

A pénteki ceremónián Szakos József, a nevelőedző beszélt Erdeiről, s érdemeinek, eredményeinek sorolása mellett emberi nagyságát is méltatta, aminek alátámasztására emlékeztetett rá, hogy a klasszis öklöző nemcsak érmeket s kupákat szerzett pályafutása során, hanem Fair play-díjjal is jutalmazták sportszerű magatartását a ringben.

"Nehezen tudok megszólalni most, mert nagyon meghatódtam. Óriási elismerés a számomra, hogy bekerülhettem ebbe az elit társaságba" - mondta Erdei, miután megörökítette kézlenyomatát. 

A 31 éves bokszoló a sydneyi olimpia után állt profinak, és 2004 januárjában, a mexikói Julio González ellen szerezte meg a WBO szervezet övét, amelyet azóta ötször védett meg, legutóbb május 6-án, az ausztrál Paul Murdoch ellen. Erdei kézlenyomatát a többi magyar klassziséhoz hasonlóan a Testnevelési Főiskola aulájában őrzik tovább az utókornak.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK