Társoldalunk:

Eb-re utaznak a magyar dzsúdósok

2006.05.24. 11:01

Braun Ákos, az Európa- és világbajnoki aranyérme után tavaly az Év sportolójává választott cselgáncsozó óvatosan nyilatkozott a tamperei Eb előtt.

"Az elmúlt hónapokban nemigen figyeltem a dzsúdóra, ugyanis rengeteget készültem a vizsgáimra és a küszöbön álló államvizsgámra. Lehet, hogy még szerdán, az indulás előtti napon is meg kell jelennem a tanárok előtt. A tavaszi Világkupa-sorozatban egy bronzérem jött össze Leondingban, úgyhogy "altattam a mezőnyt", én leszek a sötét ló a súlycsoportban. Ennek ellenére természetesen szeretném megvédeni tavaly Rotterdamban nyert aranyamat, vagy legalább egy bronzzal hazatérni. Ezüstnek nem örülnék, mert az vereséget jelent az utolsó meccsemen, bár ha most idetennék elém az ajánlatot, azt hiszem, aláírnám" - mondta az Atomerőmű SE 73 kg-os klasszisa.

A 28 éves Braun számára az esztendő legfontosabb viadala lesz a finnországi kontinenstorna, ugyanis a második félévben már nem várnak rá kiemelt nemzetközi erőpróbák.

"Az Eb után két héttel államvizsgázom, aztán lesz néhány edzőtábor, no meg az ausztriai klubomban is számítanak rám. Az igazi hajtás jövőre, az olimpiai kvalifikációval kezdődik majd, addig nem leszek annyira szem előtt" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK