Társoldalunk:

Sidi szerezte az első pekingi kvótát

2006.05.26. 12:32

Sidi Péter nyerte a kisöbű sportpuska fekvő számát a Münchenben zajló, sportlövő Világkupa-versenyen, ezzel - első magyar sportolóként - olimpiai kvótát szerzett a 2008-as pekingi játékokra.

A komáromi versenyző a 60 lövéses alapversenyt mindössze két hibával, 598 körrel zárta, így első helyen került a nyolcas döntőbe.

Az elmúlt időszak kvalifikációs versenyein Sidi többször is nagyon közel volt a kvótához, ám eddig minden alkalommal elmaradt a siker. Ezúttal azonban a fináléban is kiegyensúlyozottan teljesített, 104,8 körös, kiemelkedő eredménnyel zárta a tízlövéses döntőt, s 702,8 körrel, magabiztosan nyerte a versenyt.

"Nagyon boldogok vagyunk - mondta a helyszínen tartózkodó Kovács Tibor, a magyar szövetség főtitkára. "Izgalmas viadal volt, amelyen nehezítette a versenyzők dolgát, hogy borult, esős volt az idő, ennek ellenére ketten is 598 körrel zárták az alapversenyt. A döntőben Peti szenzációsan lőtt, a 104,8 kör csodálatos eredmény. Külön öröm, hogy a három közül ez volt eddig a leggyengébb száma, ám most bebizonyosodott, hogy teljesen érett versenyzővé vált, s a pekingi olimpiai játékokon minden számban esélyesként indulhat."

"Mit is mondhatnék, nagyon örülök a győzelemnek. Már az elmúlt hetekben érződött, hogy jó formában vagyok. Talán mindenki légpuskában várta tőlem a kvótát, de én igazából az 50 m-es számokra koncentráltam - mondta boldogan a 2004-ben légpuskában Európa-bajnok Sidi.

"Kemény versenyen vagyok túl, az alap alatt végig erős szél fújt, ami nagyon zavart mindenkit, ennek ellenére a két kilencesem is 9,9 volt. A fináléban szintén jól ment, olyannyira, hogy a 104,8 kör új országos csúcs."

A komáromiak sportlövője a kvóta megszerzése ellenére nem lazíthat, hiszen vasárnap a 3x40 lövéses összetett számban áll lőállásba. "Természetesen készülök tovább a júliusi zágrábi világbajnokságra. Jövő héten Milánóban lesz újabb Világkupa-viadal, majd otthon vb-válogató következik, és persze edzőtábor is vár még ránk" - tért ki a közeli jövőre Sidi, aki a kvalifikáció révén a puskások mindhárom számában szerepelhet majd a pekingi játékokon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK