Vágólapra másolva!
Szombaton délután a Nemzeti Sportcsarnokban mintegy másfél millió forint összdíjazással rendezik meg az az I. professzionális birkózógálát, amelyen a legjobb hazai versenyzők - Majoros István, Deák Bárdos Mihály, Bárdosi Sándor, Lőrincz Tamás - is szőnyegre lépnek. A mérkőzések "élesek" lesznek, a show-t többek között a Megasztárból ismert Bartók Krisztián fellépése, valamint a Golden Trio Laruss artistacsoport biztosítja.

S az is a show jelleget domborítja ki, hogy a versenyzők bevonulózenére, füstködbe burkolózva, fény- és hangeffektusoktól kísérve lépnek fel a szőnyegre. Az este során hét pár mérkőzik meg egymással, s lényeges, hogy nem a nemzetközi szövetség jelenleg érvényben levő szabályai szerint, hanem a korábbi lebonyolításra emlékeztetően.

A meccsek három háromperces menetből állnak, ezek alatt folyamatos időmérés lesz, a bíró csak utasítást ad a versenyzőknek, a pontokat a szőnyeg mellett ülő három bíró ítéli meg. A küzdők között ott lesz az olimpiai bajnok Majoros István, az ötszörös vb-ezüstémes Deák Bárdos Mihály, az olimpiai második helyezett Bárdosi Sándor, valamint a sportág legújabb magyar csillaga, az idei moszkvai Eb-n aranyérmet szerzett Lőrincz Tamás is.

"A Nemzeti Sportcsarnokban most még csak hazai versenyzők lépnek szőnyegre, de már szervezzük a második profi gálát, s ezen külföldi világnagyságokat, olimpiai és világbajnokokat is láthat majd a közönség. A 80-as években Magyarországon volt egy pankráció jellegű kezdeményezés, ami megbukott, de most szó sincs arról, hogy a kamut akarnánk eladni. Éles meccsek lesznek, már csak azért is, mert a látványosabban, akciódúsabban birkózók nagyobb tiszteletdíjat tehetnek majd zsebre" - mondta el a szervezők közül a korábbi Európa-bajnok Bódi Jenő, aki azt is elárulta, hogy az összdíjazás hozzávetőleg másfél millió forint lesz.

A Nemzeti Sportcsarnokban 17 órakor kezdődő I. professzionális birkózógála hét mérkőzése a következő:
Pongrácz Ádám - Zelei Gábor (60 kg)
Bácsi Péter - Zelei István (74 kg)
Horváth András - Lakatos Zoltán (74 kg)
Lőrincz Tamás - Kliment László (66 kg)
Bárdosi Sándor - Dajka Richard (84 kg)
Deák Bárdos Mihály - Bures Antal (130 kg)
Majoros István - Polyák Ferenc (66 kg)

Fábik Tibor