Vágólapra másolva!
Aranyérmes lett a Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien, Alekszejev Tamara összeállítású magyar A csapat a női öttusázók székesfehérvári Világkupa-versenyének másnapján rendezett nemzetközi váltóviadalon. A második helyen a fehéroroszok, a harmadikon a lengyelek együttese végzett a 15 triót felvonultató mezőnyben.

Az első számú magyar alakulat négy tusa után az élen állt, de várható volt, hogy a harmadik helyezett fehérorosz csapat nagy küzdelemre készteti majd a mieinket a 3x1500 méteres futás során. A rivális trió a harmadik résztáv felére ledolgozta a rajtnál meglévő 20 másodperces hátrányát, a hajrát azonban az olimpiai bajnok, háromszoros vb-győztes, szombaton Vk-ezüstérmes Vörös Zsuzsanna jobban bírta Tatyjana Mazurkevicsnél.

Végeredmény:
1. Magyarország A (Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien, Alekszejev Tamara) 5220 pont
2. Fehéroroszország (Hanna Arhipenka, Tatyjana Mazurkevics, Tatyjana Szamuszevics) 5216
3. Lengyelország (Marta Dziadura, Sylwia Czwojdzinska, Edita Maloszyc) 5114
...5. Magyarország B (Szatmári Adrienn, Tóth Adrienn, Cseh Krisztina) 4872
...9. Magyarország C (Füri Csilla, Andrejkovics Andrea, Vadász Dóra) 4776
..12. Magyarország D (Pál Rita, Hidvégi Ildikó, Juhász Kata) 4512

A hétvégi versennyel lezárult a válogatási időszak a július 13. és 18. között Budakalászon esedékes Európa-bajnokságra. Kulcsár Antal, a női válogatott szövetségi kapitánya - konkrét összeállításokat nem említve - azt mondta, pillanatnyilag Vörös, Szatmári, Máthé, Füri és Alekszejev van képben.

Hozzátette: arról még nem határozott véglegesen, hogy ki melyik számban kap majd lehetőséget a bizonyításra. Az alapvető gondot az jelenti számára, hogy Füri lábsérülés miatt az ugyancsak válogatónak számító moszkvai Vk-n nem indult, és szombaton, a székesfehérvári versenyen sem nyújtott meggyőző teljesítményt, ugyanis tizenötödik lett.