Vágólapra másolva!
Újabb neves sportolók kézlenyomatával bővült a Magyar Sportcsillagok Fala: ezúttal Benedek Gábor, Kovácsi Aladár és Szondy István, a magyar öttusasport első olimpiai bajnokai tenyereltek gipszmintába.

A sportág kiválóságai az 1952-es helsinki nyári játékokon diadalmaskodtak, ezzel az öttusa első magyar ötkarikás győztesei lettek. Egyéniben ugyanott Benedek második, Szondy harmadik, Kovácsi tizenkettedik volt. Egy évvel később Benedek arany-, Szondy ezüstérmet szerzett világbajnokságon, majd 1954-ben - Budapesten - Szondy, 1955-ben pedig Kovácsi állhatott fel a dobogó harmadik fokára vb-n.

A Sportcsillagok Falával a Hemingway Alapítvány mostantól már 141 világhírű sportolónak állít ilyenformán emléket.

A pénteki, budapesti ceremónián Császári Attila, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke méltatta a három remek, jó kedélyű sportembert, mint mondta, ez a társaság rakta le a magyar öttusasport alapjait, melyre aztán lehetett építkezni.

"Jelentem, építkeztünk, áll a ház" - utalt Császári az azóta elért eredményekre, majd még hozzátette, "a magyar öttusa nemzetközi elismertsége is valahol ebben az első nagy sikerben gyökerezik".

Benedek, Kovácsi és Szondy kézlenyomatát a többi magyar klassziséhoz hasonlóan a Testnevelési Egyetem aulájában őrzik az utókornak.