Vágólapra másolva!
A hazai közönség előtt szereplő Tommy Haas sem tudta megállítani a világelső Roger Federert a németországi Halléban zajló, 800 ezer dollár összdíjazású füvespályás tenisztorna elődöntőjében.

A sorozatban negyedik hallei diadalára törő svájci sorozatban 40. győzelmét aratta füvön - utoljára a 2002-es wimbledoni viadal nyitókörében a horvát Mario Ancictól kapott ki ezen a borításon -, és már csak egy sikerre van a legendás svéd Björn Borg rekordjának beállításától.

Federer ellenfele Tomas Berdych lesz a döntőben, a cseh játékos a négy között két sima játszmában verte a belga Kristof Vliegent. A svájci szuperklasszis és Berdych eddig háromszor találkozott, és Federer 2-1-re vezet. Legutóbb az idei Roland Garroson mérkőztek egymással, akkor a világranglista éllovasa három könnyed szettben győzött.

Az amerikai James Blake kitűnő játékkal legyőzte honfitársát, a címvédő Andy Roddickot a londoni Queen"s Clubban zajló, 800 ezer dollár összdíjazású füvespályás torna elődöntőjében. Blake ellenfele az ausztrál Lleyton Hewitt lesz a fináléban, mivel utóbbi három szettben verte a hazai közönség előtt szereplő Tim Henmant. Roddick 2003 óta sorozatban háromszor nyerte meg a wimbledoni előversenyt, azt megelőzően Hewitt szerzett három trófeát.

ATP-torna, London, Queen's Club (800 ezer dollár), elődöntő:
Blake (amerikai, 5.) - Roddick (amerikai, 3.) 7:5, 6:4
Hewitt (ausztrál, 8.) - Henman (brit) 6:3, 3:6, 6:2

ATP-torna, Halle (800 ezer dollár), elődöntő:
Federer (svájci, 1.) - Haas (német, 6.) 6:4, 6:7 (4-7), 6:3
Berdych (cseh) - Vliegen (belga, 8.) 6:3, 6:2

WTA-torna, Birmingham (200 ezer euró), elődöntő:
Jackson (amerikai) - Sarapova (orosz, 1.) 6:4, 6:4
Zvonarjova (orosz) - Tu (amerikai) 5:7, 6:4, 6:3