Vágólapra másolva!
Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel kezdett a magyar úszóválogatott a mallorcai ifjúsági Európa-bajnokság nyitónapján. A legfényesebb medált Kis Gergő nyakába akasztották.

Visszavágott a tavalyi vereségért Kis Gergő. Egy éve a Margitszigeten Verrasztó Dávid egészen őrületes hajrában, 7 századmásodperccel előzte meg az ajkai úszót 400 vegyesen, ezúttal azonban Kis volt a jobb.

Magyar szempontból persze így is tökéletes a befutó, elvégre Verrasztó másodikként csapott a célba. Az utolsó hossz ezúttal nem hozott oly páratlan izgalmakat, mint egy éve, Kis majdnem három másodperccel volt gyorsabb honfitársánál.

Farkas András tanítványa 4:16.82 percet ment (csaknem egy teljes másodpercet javítva tavalyi, 4:17.79-es idején), míg az edzőváltáson átesett Verrasztó 4:19.30-at tempózott. "Elég egyértelmű volt, melyikük a jobb, Gergő tényleg remekül úszott" - kommentálta a történteket Güttler Károly.

A szövetségi kapitány szintén elégedetten nyugtázta, hogy a reggel relatíve haloványabban teljesítő Dara Eszter délután összekapta magát, és 4:53.92-vel bronzérmes lett a lányok 400 méteres vegyesúszásában.

Két negyedik helyet is szereztek a mieink: Kovács Emese 200 pillangón (2:13.91), Szabó János pedig 50 háton (26.68) maradt le kevéssel a dobogóról. A többiek - Güttler szavaival élve - feledhetőt nyújtottak, Kalicz Helga kivételével nem jutottak tovább a középdöntőből.