Vágólapra másolva!
Bő két héttel a margitszigeti Európa-bajnokság úszóversenyeinek nyitánya előtt felettébb sikeresnek minősített balatoni edzőtáborozáson vannak túl a válogatott keret tagjai. Pontosabban az a 18 a legjobbak közül, aki Kiss László szövetségi kapitány irányításával készült az elmúlt két hétben Balatonfűzfőn.

"Még pontosabban 16-an voltak itt velem végig, ketten az ifjúsági Európa-bajnokságon szerepeltek közül csak az utolsó napokban kapcsolódtak be a közös felkészülésbe, amely tényleg minden bizakodásra okot adóan jól sikerült. Ráadásul senki sem beteg, s mindenki végig komolyan készült" - így a kapitány. "Senkit nem akarok külön is kiemelni, mert a társaság valamennyi tagja dicséretesen dolgozott, még szombat délelőtt is, amikor a táborzáró utolsó edzést tartottuk. A gyorsasági-állóképességi munka eredményei biztatóak az Eb előtt."

Ami a folytatást illeti, Kiss László elmondta, hogy hétfőtől részben a Komjádiban, részben pedig - a kontinensviadal úszóversenyeinek július 30-ai nyitányáig - már az új helyen, az Európa-bajnoki vetélkedésnek is otthonául szolgáló Széchy Tamás Uszodában gyakorolnak tovább. Hivatalosan huszonkilencedikétől lesz együtt a teljes A válogatott, vagyis az 58 fős magyar csapatból a 28 tagú elitalakulat - soraiban Kovács Ágnessel, Cseh Lászlóval, Gyurta Dániellel és a többi komoly reménységgel - ezen a napon költözik be a margitszigeti főhadiszállásra, a Thermál Hotelbe.

"Személy szerint én akkor lennék igazán elégedett, ha sikerülne 3-4 aranyat itthon tartanunk, emellé pluszban naponta, az Eb végéig egy-egy további magyar érem kellene még ahhoz, hogy várakozásaim teljesüljenek" - fogalmazott a szövetségi kapitány, aki hozzáfűzte, hogy a jó eredményekhez olykor némi szerencse is kell.